Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Dubaji konečná pre Hantuchovú i Cibulkovú hneď v úvodnom kole
Zdielať na

V Dubaji konečná pre Hantuchovú i Cibulkovú hneď v úvodnom kole

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová neuspela v 1. kole dvojhry na turnaji WTA v Dubaji (dotácia 2,05 milióna dolárov).

Dva dni po zisku titulu v thajskej Pattayi prehrala s Ruskou Annou Čakvetadzeovou hladko v dvoch setoch 1:6 a 3:6. Hantuchová spravila až 40 nevynútených chýb a v Spojených Arabských Emirátoch nenadviaže na vystúpenie z vlaňajška, keď postúpila do osemfinále. Z Dubaja si odnáša prémiu 5500 dolárov a 1 bod do rebríčka WTA.      

Hantuchovej vôbec nevyšiel úvodný set zápasu s Čakvetadzeovou. Slovenka sa nevedela vyrovnať s nepríjemným vetrom, robila priveľa chýb, čo bolo vodou na mlyn Rusky, ktorá kvalitne servovala i returnovala. Pri svojom podaní stratila iba dve loptičky. Na začiatku druhého dejstva síce Hantuchová súperku brejka, no Čakvetadzeová potom získala štyri gemy v rade. Slovenka následne požiadala o medical time out a nechala si zmerať tlak. Po krátkej prestávke síce znížila na 3:4, no záver setu patril Čakvetadzeovej, ktorá v deviatom geme premenila po víťaznom forhende hneď prvý mečbal. Ruska tak upravila vzájomnú bilanciu s Hantuchovou na 5:2, v 2. kole ju čaká najvyššie nasadená Dánka Caroline Wozniacka.

Čakvetadzeová hladké víťazstvo nad Hantuchovou nečakala. "Do poslednej chvíle som zvažovala, či vôbec nastúpim na zápas proti Daniele. Mala som totiž problémy s dýchaním a cítila som sa unavená. Napokon som to skúsila a dopadlo to nad očakávanie dobre. Konečný výsledok je pre mńa prekvapením. Teším sa na zápas proti Wozbiackej, s ktorou som ešte nikdy nehrala. Dúfam, že do stredy sa dám dokopy a budem sa cítiť na kurte lepšie ako dnes," povedala Ruska po skončení zápasu s Hantuchovou v prvom interview priamo na kurte.

dvojhra - 1. kolo:

Anna Čakvetadzeová (Rus.) - Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 6:1, 6:3

Po Zuzane Kučovej a Daniele Hantuchovej sa s turnajom WTA v Dubaji hneď v 1. kole rozlúčila aj slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková. V dueli dvoch bratislavských rodáčok prehrala s Jarmilou Grothovou reprezentujúcou Austráliu v dvoch setoch 6:7 (5) a 2:6.

dvojhra - 1. kolo:

Jarmila Grothová (Austr.) - Dominika CIBULKOVÁ (SR) 7:6 (5), 6:2 

TASR - Dominika Cibulková na turnaji WTA v Dubaji

Súvisiace články