Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Hantuchová kraľuje v Pattayi, je vo finále!
Zdielať na

Hantuchová kraľuje v Pattayi, je vo finále!

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala do finále dvojhry na turnaji WTA v thajskej Pattayi (dotácia 220.000 dolárov).

Zverenka trénera Mateja Liptáka v semifinále po výbornom výkone zdolala najvyššie nasadenú dvojnásobnú obhajkyňu titulu Rusku Veru Zvonariovovú za 2:16 h v dvoch setoch 7:6 (3) a 6:4.

Hantuchová po mimoriadne cennom triumfe nad svetovou trojkou postúpila do svojho 11. singlového finále na okruhu WTA a v nedeľu bude bojovať o štvrtý titul proti ôsmej nasadenej Talianke Sare Erraniovej, s ktorou vyhrala oba doterajšie vzájomné zápasy . Hantuchová mala pred príletom do Thajska tohtoročnú bilanciu 0:4, v Pattayi v štyroch zápasoch nestratila ani jediný set. Už teraz má istú prémiu 19.000 dolárov a 200 bodov do svetového rebríčka.  

Hantuchová musela hneď v prvom geme duelu so Zvonariovovou čeliť trom brejkbalom, no odvrátila ich a v ďalších minútach hrala s favorizovanou Ruskou úplne rovnocennú partiu. Slovenka kvalitne podávala, nebála sa chodiť na sieť a pri dlhších výmenách predviedla viacero ukážkových stopbalov. Za stavu 5:5 Hantuchová po troch nevynútených chybách stratila servis, no hneď vzápätí kontrovala a vynútila si tajbrejk, v ktorom vďaka agresívnej hre jasne dominovala. Od stavu 2:2 získala štyri loptičky za sebou a za stavu 6:3 premenila v poradí druhý setbal.

Slovenka tlačila Zvonariovovú z forhendu a vychádzal jej aj obľúbený bekhend po čiare. V druhom dejstve Hantuchová za stavu 3:3 čistou hrou získala Zvonariovovej servis a dobre rozohratý zápas už dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:4 premenila v poradí piaty mečbal, ktorému predchádzal warning pre Rusku za to, že povedala hrubé slovo na adresu empajrovej rozhodkyne. Rozčúlenú Rusku musel prísť upokojiť supervisor turnaja. Hantuchová upravila vzájomnú bilanciu s Ruskou na 2:4, Zvonariovovú zdolala aj v doposiaľ poslednom vzájomnom zápase pred dovmi rokmi v americkom Cincinnati.

dvojhra - semifinále

Daniela HANTUCHOVÁ (4-SR) - Vera Zvonariovová (1-Rus.) 7:6 (3), 6:4