Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pohár Billie Jean Kingovej: Favoritkami sú Slovenky
Zdielať na

Pohár Billie Jean Kingovej: Favoritkami sú Slovenky

BRATISLAVA / Slovenské tenistky čaká v piatok a sobotu zápas Pohára Billie Jean Kingovej proti Argentíne. Víťazné družstvo sa udrží v prvej Svetovej skupine. Duely si budete môcť vychutnať aj v priamych prenosoch televízie JOJ Šport.

Argentínčanky sú v Bratislave od nedele večera. Stihli už prechádzku po historickom centre mesta, aj zopár tréningov. "Cítime sa tu komfortne. Všetko je na vysokej úrovni, aj keby sme asi radšej prijali antukový povrch. Favoritkami sú Slovenky, my sa budeme snažiť ich pozíciu ohroziť," povedala kapitánka Argentíny Mercedes Pazová.

Kapitánka Argentíny to nepovedala iba zo slušnosti. Aj Matej Lipták si uvedomuje, že jeho zverenkyne by mali uspieť. "Sme doma, myslím si, že zápas je veľmi otvorený. Chceme jednoznačne vyhrať. Neberieme to tak, že ideme prekvapiť. Chceme vyhrať," zdôraznil kapitán slovenskej reprezentácie Matej Lipták.

Nový povrch v Národnom tenisovom centre je o čosi pomalší, ako ten predchádzajúci, ale našim dievčatám vyhovuje. "Nemá nepravidelné odskoky, na ktoré sme sa roky sťažovali. Je veľmi príjemný, nič rýchle, ani pomalé. Verím, že to bude ten správny pre nás," povedal.

Záujem o kvalitný tenis je veľký. Vyzerá to tak, že atmosféra v hľadisku by sa mala podobať tej búrlivej zo súboja proti Taliankam.

Súvisiace články

Najčítanejšie