Polojasno
11°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Slovákov čaká v Minsku neľahký zápas s Bielorusmi
Zdielať na

Slovákov čaká v Minsku neľahký zápas s Bielorusmi

Zdroj: tasr

Davisov pohár Bielorusko-Slovensko

Slovenský kapitán Miloš Mečíŕ opätovne zdôraznil, že v Minsku čaká jeho zverencov náročný zápas. "Bielorusi majú výhodu domáceho prostredia a určite budú nepríjemní. Moji chlapci sú však na zápas pripravení a urobia všetko pre to, aby zvíťazili. Máme mladý, no perspektívny tím, hráči už majú skúsenosti z daviscupových zápasov," povedal Mečíř, ktorý rovnako ako v marcovom dueli proti Rakúsku v Bad Gleichenbergu počíta do dvojhier s Lukášom Lackom a Martinom Kližanom. V debli by sa mal predstaviť osvedčený daviscupový pár Michal Mertiňák, Filip Polášek. Ako piaty hráč cestoval s výpravou Andrej Martin.

Bieloruský kapitán Alexander Švec verí, že jeho zverenci sa pred domácim publikom vyhecujú k dobrým výkonom. "Slováci budú ťažkým sústom. Je to silný súper, no my sa pokúsime využiť výhodu domáceho prostredia a uspieť," povedal Švec. Najlepší bieloruský singlista Vladimir Ignatik zo Slovákov najlepšie pozná Kližana, s ktorým na challengerových turnajoch pravidelne hráva štvorhru. "Obaja sa dobre poznáme a vieme o prednostiach i slabinách toho druhého. Určite to bude zaujímavý súboj, ktorý bude mať špecifický náboj. Davis Cup je totiž niečo úplne iné ako bežné turnaje," povedal bývalý úspešný junior.

V daviscupovej histórii pôjde o prvý vzájomný zápas medzi Bieloruskom a Slovenskom. Slávnostný žreb je na programe vo štvrtok o 12.00 SEČ v priestoroch mestskej radnice v bieloruskej metropole. Dvojhry i sobotńajšia štvorhra sa v Minsku začínajú o 9.00 SEČ. Hrá sa s loptičkami značky Slazenger Wimbledon Ultra Vis. Hlavným rozhodcom je Francúz Stephane Apostolos, v úlohe empajrových sa predstavia Španiel Felix Torralba a Rus Alexej Kozerskij.

Súvisiace články