Jasno
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Tenisti v Minsku prvýkrát trénovali, Mečíř spokojný s prípravou
Zdielať na

Tenisti v Minsku prvýkrát trénovali, Mečíř spokojný s prípravou

Zdroj: tasr

Davisov pohár: Bielorusko-Slovensko

Nehrajúci kapitán Miloš Mečíř vyslovil spokojnosť s areálom v Olympijskom tenisovom tréningom centre a príjemne ho prekvapilo i počasie v bieloruskej metropole.

"Zatiaľ je to perfektné, dúfam, že to vydrží. Úvodný tréning absolvovali všetci piati chalani, teda Lukáš Lacko, Martin Kližan, Michal Mertiňák, Filip Polášek i Andrej Martin, ktorý cestoval s nami ako piaty hráč. Areál je veľmi pekný. Bielorusi položili klasický hard court, s ktorým by naši hráči nemali mať žiadne problémy. Príjemne me prekvapilo teplé počasie. Svietilo slnko, dalo sa hrať v šortkách a tričku. Polovica tímu trénovala na centri, ďalší hráči sa pripravovali na vedľajšom dvorci. Z Bielorusov som zatiaľ videl trénovať skúseného Maxa Mirného, no v dejisku zápasu sú už aj ďalší členovia tímu," povedal Mečíř.

V bieloruskej nominácii figuruje okrem Mirného trio Vladimir Ignatik, Alexander Bury a Jegor Gerasimov. V daviscupovej histórii pôjde o prvý vzájomný zápas medzi Bieloruskom a Slovenskom, o výhode domáceho prostredia rozhodol dodatočný žreb. Dvojhry i sobotńajšia štvorhra sa v Minsku začínajú o 9.00 SEČ. Hrá sa s loptičkami značky Slazenger Wimbledon Ultra Vis. Hlavným rozhodcom je Francúz Stephane Apostolos, v úlohe empajrových sa predstavia Španiel Felix Torralba a Rus Alexej Kozerskij.

Súvisiace články

Najčítanejšie