Jasno
14°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Strihne Dominátorka 13 zápasovú šnúru Wozniackej?
Zdielať na

Strihne Dominátorka 13 zápasovú šnúru Wozniackej?

Zdroj: SITA

US Open vo Flushing Meadows

Cibulková má zatiaľ s Wozniackou negatívnu bilanciu 1:4, pred dvomi týždňami na turnaji v New Havene jej v osemfinále podľahla 4:6 a 1:6. Slovenka bola úspešná iba v prvom vzájomnom dueli v roku 2007 v Pekingu, kde vyhrala v troch setoch. "Caroline nemá výkyvy, hrá konštantne a počas celého zápasu si dokáže udržať vysoký štandard. Má skvelú formu, vyhrala turnaje v Montreale i v New Havene a na US Open ešte nestratila ani set. Určite však vopred neskladám zbrane a pokúsim sa ju prekvapiť. Pôjdem na kurt s cieľom vyhrať. V New Havene to bol do stavu 4:2 v prvom sete z mojej strany veľmi dobrý zápas. Ak chcem uspieť, musím hrať agresívne a nedovliť jej, aby ma ona tlačila," povedala Cibulková, ktorá by v prípade triumfu nad Wozniackou a postupu do semifinále vyrovnala svoje grandslamové maximum z vlaňajšieho Roland Garros. Vďaka zisku 900 bodov do rebríčka WTA by navyše na poste slovenskej jednotky vystriedala Danielu Hantuchovú, ktorá neobhájila vlaňajšie osemfinále, keď v 3. kole prehrala s Ruskou Jelenou Dementievovou.

Wozniacka ťahá 13-zápasovú víťaznú šnúru, na US Open stratila zatiaľ iba desať gemov. "Mám lepšiu kondičku i psychiku ako v minulosti. Hrám s oveľa väčším sebavedomím a viac si verím. Dôležité je aj to, že dokážem hrať oveľa variabilnejšie a voliť vhodné kombinácie úderov," povedala pre akreditované médiá Wozniacka po osemfinálovom triumfe nad Šarapovovou. "Proti Marii som predviedla naozaj dobrý tenis, aktívnou hrou som ju nútila k chybám. Som veľmi spokojná," dodala Dánka. Šarapovová zložila svojej premožiteľke kompliment. "Caroline hrá v životnej forme a ak bude pokračovať v takýchto výkonoch až do konca turnaja, má veľkú šancu vyhrať US Open," nechala sa počuť Ruska.
                
      Prehľad o vzájomných zápasoch Cibulkovej a Wozniackej (bilancia 1:4):
      2007 Peking (tvrdž povrch) Cibulková - Wozniacka 6:0, 6:7 (5), 6:1
      2008 New Haven (tvrdý povrch) Wozniacka - Cibulková 7:6 (7) - skreč
      2008 Sydney (tvrdý povrch) Wozniacka - Cibulková 6:1, 6:2
      2010 Dubaj (tvrdý povrch) Wozniacka - Cibulková 6:2, 7:5
      2010 New Haven (tvrdý povrch) Wozniacka - Cibulková 6:4, 6:1

Federer postúpil do 26. grandslamového štvrťfinále za sebou

Švajčiarsky tenista Roger Federer sa prebojoval do 26. grandslamového štvrťfinále za sebou. V osemfinále US Open si ako nasadená dvojka poradil s Rakúšanom Jürgenom Melzerom v troch setoch 6:3, 7:6 (4) a 6:3.
      Päťnásobný šampión z Flushing Meadows sa v dueli o postup do semifinále stretne so Švédom Robinom Söderlingom, ktorému bude chcieť odplatiť štvrťfinálovú prehru z tohtoročného Roland Garros. Poslednú štvrťfinálovú dvojicu ženského singla tvoria nasadená sedmička Ruska Vera Zvonarevová a Estónka Kaia Kanepiová.
     
      muži - dvojhra - osemfináíe:

Roger Federer (2-Švajč.) - Jürgen Melzer (13-Rak.) 6:3, 7:6 (4), 6:3,

Robin Söderling (5-Švéd.) - Albert Montanes (21-Šp.) 4:6, 6:3, 6:2, 6:3

      ženy - dvojhra - osemfinále:

Vera Zvonarevová (7-Rus.) - Andrea Petkovičová (Nem.) 6:1, 6:2,

Kaia Kanepiová (31-Est.) - Yanina Wickmayerová (15-Bel.) 0:6, 7:6 (2), 6:1

Horanský do 2. kola dvojhry chlapcov

Slovenský tenista Filip Horanský zvíťazil v pondelňajšom stretnutí 1. kola dvojhry chlapcov nad domácim takisto nenasadeným Juniorom A. Orem za 76 minút 7:6 (5), 6:1.

V bilancii zo vzájomných súbojov upravil na 3:0. Zverenec Miloslava Grolmusa si v 2. kole juniorskej súťaže na 129. majstrovstvách USA zmeria sily s Britom Georgom Morganom, ktorého tento rok zdolal vo Wimbledone dvakrát 7:5. Sedemnásťročný Horanský má doterajšie maximum na úrovni "veľkej štvorky" v podobe štvrťfinále dosiahnutého na parížskom Roland Garros 2009. V lokalite Flushing Meadows sa vlani pri svojom miestnom debute lúčil v 2. kole.

Dvojhra chlapcov - 1. kolo:

Filip Horanský (SR) - Junior A. Ore (USA) 7:6 (5), 6:1 za 76 minút

Súvisiace články