Jasno
14°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Cibulková sa rozbehla na US Open do štvrťfinále
Zdielať na

Cibulková sa rozbehla na US Open do štvrťfinále

Zdroj: SITA

CIBULKOVÁ (SR) / Svetlana Kuznecovová (11-Rus.) 7:5, 7:6 (4)

V dueli o postup do semifinále nastúpi Cibulková v stredu proti víťazke súboja medzi najvyššie nasadenou Dánkou Caroline Wozniackou a bývalou svetovou jednotkou Ruskou Mariou Šarapovovou.

V prípade postupu medzi elitné kvarteto by Cibulková vo Flushimg Meadows vyrovnala svoj životný výsledok na grandslamoch, ktorým je semifinále z vlaňajšieho Roland Garros v Paríži. Cibulková má v New Yorku už teraz istú prémiu 200.000 USD a 500 bodov do rebríčka WTA. V jeho novom vydaní sa s určitosťou vráti do najlepšej svetovej štyridsiatky, keďže vlani na US Open neštartovala pre únavovú zlomeninu rebra a neobhajuje žiadne body. Cibulková je historicky druhou Slovenkou v singlovom štvrťfinále na US Open, v roku 2002 medzi elitnú osmičku postúpila Daniela Hantuchová. 

Cibulkovej nevyšiel úvod zápasu s Kuznecovovou, keď v treťom geme po nevynútených chybách stratila podanie a Ruska sa ujala vedenia 3:1. Kuznecovová hrala agresívnejšie a častokrát úspešne zakončovala na sieti. V ďalších dvoch gemoch prehrávala Cibulková pri vlastnom servise 15:40, no dotiahla ich do úspešného konca a v ďalších minútach začala mať navrch. V ôsmom geme súperku brejkla a otočila z 2:4 na 5:4. Za tohto stavu Slovenka požiadala o medical time out a zo šatne sa vrátila so zabandážovaným ľavým stehnom. Kuznecovová poľahky vyrovnala na 5:5, no koncovku lepšie zvládla Cibulková, ktorá v dvanástom geme po Ruskine dvojchybe premenila v poradí druhý setbal.

Slovenka v dôležitých momentoch dokázala pretlačiť súperku v dlhých výmenách a predviedla viacero učebnicových forhendových longlajnov. Začiatok druhého setu mal podobný scenár ako prvý, keď Kuznecovová v treťom geme zobrala Slovenke servie a po potvrdení brejku odskočila na 3:1. Cibulková však potom začala predvádzať fantastický nátlakový tenis, získala štyri gemy v sérii a za stavu 5:3 mala pri vlastnom podaní dva mečbaly. Kuznecovová ich  odvrátila a vynútila si tajbrejk, no v skrátenej hre dominovala Cibulková. Po dvoch minibrejkoch si vybudovala náskok 5:1 a za stavu 6:4 premenila v poradí štvrtý mečbal. Cibulková tak nadviazala na triumf nad Kuznecovovu z januárového turnaja v austrálskom Sydney a vo vzájomnej bilancii skorigovala na 2:3.  

ženy - dvojhra - osemfinále:

Dominika CIBULKOVÁ (SR) - Svetlana Kuznecovová (11-Rus.) 7:5, 7:6 (4) 

Súvisiace články