Jasno
17°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Cibulková deklasovala španielsku kvalifikantku Lourdes Dominguezovú Linovú
Zdielať na

Cibulková deklasovala španielsku kvalifikantku Lourdes Dominguezovú Linovú

Zdroj: SITA

CIBULKOVÁ (SR) / Dominguezová Linová (Šp.) 6:0, 6:1

Cibulková vo Flushing Meadows vylepšila svoje doterajšie maximum z roku 2008, keď na záverečnom podujatí veľkej štvorky postúpila do 3. kola. Jej osemfinálovou súperkou bude v pondelok víťazka ruského derby medzi šampiónkou US Open z roku 2004 Svetlanou Kuznecovovou a Mariou Kirilenkovou. Cibulková má v New Yorku už teraz istú prémiu 100.000 USD a 260 bodov do rebríčka WTA. V jeho novom vydaní by sa mala vrátiť do najlepšej svetovej štyridsiatky, keďže vlani na US Open neštartovala pre únavovú zlomeninu rebra a neobhajuje žiadne body.

Cibulková v prvom sete nedovolila Dominguezovej Linovej uhrať ani jediný gem, no jeho priebeh nebol taký jednoznačný, ako ukazuje konečné skóre. Diváci boli svedkami dlhých výmen od základnej čiary a rozhodovalo sa až v koncovkách gemov. Španielka sa snažila iba udržať loptičku v hre a vyviesť Cibulkovú z rytmu slajzovanými bekhendami. Slovenská reprezentantka však vďaka aktívnej nátlakovej hre napokon Španielku rozobrala a za 45 minút jej uštedrila "kanára".

Na začiatku druhého dejstva Cibulková po dvojchybe stratila podanie, no hneď vzápätí odpovedala rebrejkom a dostala sa opäť na koňa. Po ďalšom zisku súperkinho podania si vybudovala náskok 4:1 a zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca. Proti súperke, ktorá je vo svetovom rebríčku o 103 miest nižšie, premenila v siedmom geme pri vlastnom podaní po víťaznom forhende v poradí tretí mečbal. Už teraz je isté, že US Open bude pre Cibulkovú najúspešnejším grandslamovým turnajom v tejto sezóne. Na Australian Open stroskotala hneď na úvodnej prekážke, na Roland Garros i vo Wimbledone sa dostala do 3. kola. 

ženy - dvojhra - 3. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (SR) - Lourdes Dominguezová Linová (Šp.) 6:0, 6:1 

Súvisiace články