Jasno
17°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Dementievová zdolala v dvoch setoch Hantuchovú 7:5, 6:2
Zdielať na

Dementievová zdolala v dvoch setoch Hantuchovú 7:5, 6:2

Dementievová (12-Rus.) - Daniela HANTUCHOVÁ (24-SR) 7:5, 6:2

V úvodnom dejstve nevyužila Hantuchová za stavu 5:2 tri setbaly a od toho momentu začala na centrálnom dvorci Arthura Ashea kraľovať olympijská šampiónka z Pekingu. Dementievová upravila vzájomnú bilanciu so slovenskou jednotkou na 12:4 vo svoj prospech. Ruska premenila všetkých šesť brejkbalov, zatiaľčo jej súperka využila z 9 možností iba 3.

Hantuchovej singlovým maximom vo Flushing Meadows zostáva štvrťfinále z roku 2002, vlani sa na záverečnom podujatí veľkej štvorky dostala do osemfinále. Z New Yorku si za tohtoročné účinkovanie vo dvojhre odnáša prémiu 50.000 dolárov a 160 bodov do svetového rebríčka WTA, na turnaji ešte pokračuje vo štvorhre a v mixe. Posledným slovenským želiezkom v singli zostala Dominika Cibulková, ktorá v sobotu v 3. kole nastúpi proti španielskej kvalifikantke Lourdes Dominguezovej Linovej. Dementievová sa v osemfinále stretne s Austrálčankou Samanthou Stosurovou, nasadená päťka si v piatok poradila s Taliankou Sarou Erraniovou.

Hantuchovej nevyšiel úvod zápasu s Dementievovou, keď hneď v úvodnom geme stratila vlastné podanie a Ruska sa po potvrdení brejku ujala vedenia 2:0. Hantuchová však potom začala predvádzať aktívnu hru s množstvom víťazných úderov, získala päť gemov v rade a za stavu 5:2 mala pri podaní súperky k dispozícii tri setbaly. Dementievová si ale podržala servis a v ďalších minútach predviedla dokonalý obrat, keď otočila z 2:5 na 7:5. Hantuchová postupne stratila úderovú istotu a začala robiť priveľa nevynútených chýb, čo bolo vodou na'Dementievovej mlyn. V druhom dejstve si Ruska po dvoch brejkoch vybudovala náskok 5:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca. V ôsmom geme premenila po víťaznom forhende pri vlastnom podaní hneď prvý mečbal.

Hantuchovú po skončení stretnutia veľmi mrzela nevydarená koncovka prvého setu. "Dnešný zápas mal dve tváre. Do stavu 5:2 som hrala super, robila som na kurte presne to, čo som mala. Bola som aktívna, tlačila som ju do defenzívy, vychádzalo mi takmer všetko. Po troch nevyužitých setbaloch som sa však stiahla, Jelena prebrala iniciatívu a odrzau to bol úplne iný zápas. Nevyužila som veľmi veľa brejkbalov, čo sa mi vypomstilo. V budúcnosti nesmiem dopustiť, aby sa zápas zvrtol na jednej loptičke, ako sa to stalo dnes. Najlepšie svetové hráčky dokážu na nevyužité šance rýchlo zabudnúť a nemyslia na to stále. Musím si z dnešného zápasu zobrať ponaučenie," povedala pre TASR Hantuchová, ktorá s celkovým vystúpením vo dvojhre na US Open vyslovila spokojnosť. "Žreb bol veľmi ťažký a keď som ho videla, povedala som si, že vôbec nebudem rozmýšľať o kolo dopredu. Išla som od zápasu k zápasu. Keby som dnes bola čerstvejšia a mala viac síl, mohlo to dopadnúť ináč, no o tom už je teraz zbytočne špekulovať. S niektorými turnajmi americkej série som spokojná, hlavne so San Diegom, kde som sa dostala až do semifinále, niektoré mi vyšli menej. Celkovo to hodnotím 50:50. Teraz sa teším, že po skončení US Open a dlhej zámorskej šnúre si aspoň pár dní oddýchnem a budem mať možnosť vypnúť. Ázijskú sériu odštartujem v Tokiu, potom ma čaká Peking," dodala Hantuchová.

ženy - dvojhra - 3. kolo:

Jelena Dementievová (12-Rus.) - Daniela HANTUCHOVÁ (24-SR) 7:5, 6:2
     

Súvisiace články