Jasno
15°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Federer na US Open zopakoval geniálny úder, cieľom je finále
Zdielať na

Federer na US Open zopakoval geniálny úder, cieľom je finále

Opäť raz dokázal svoju výnimočnosť

Federer, ktorého šnúru piatich víťazstiev v rade na poslednom grandslame roka prerušil až minulý rok po päťsetovej dráme iný Argentínčan Juan Martin Del Potro, uzavrel úvodný deň turnaja na centrálnom kurte Arthura Ashea suverénnym víťazstvom 6:1, 6:4, 6:2.

Švajčiarsky mág vyšperkoval svoj triumf v závere druhého setu, keď zo svojho repertoáru vytiahol rovnaký víťazný úder pomedzi nohy chrbtom k sieti, ktorý predviedol aj pred rokom v súboji so Srbom Novakom Djokovičom. Federer po málo vídanom údere zdvihol ruky na znak víťazstva a užíval si ovácie publika. "Takéto niečo sa mi podarilo iba párkrát v živote, z toho dvakrát v nočnom zápase tu v New Yorku. Je úžasné, že som sa o tento moment mohol podeliť práve s vami. Ďakujem za ovácie, bolo to skvelé," uviedla nasadená dvojka v pozápasovom rozhovore priamo na kurte.

Federer víťazstvom upravil svoju bilanciu v žiari reflektorov Štadióna Artura Asha na 16 víťazstiev a zaistil si účasť na Turnaji majstrov v londýnskej 02 aréne. V súboji s Dabulom zaznamenal Federer 18 es naproti žiadnemu súperovmu a pridal 46 víťazných úderov. "Nikdy som v noci neprehral. Cítim sa tu ako doma. Počas tých rokov sa mi tu vždy darilo, dostal som sa do šiestich finále za sebou. Chcel by som to zopakovať aj tento rok. Cesta je však dlhá a náročná. Uvidíme, ako to dopadne," dodal 28-ročný tenista, ktorému sa najbližšie postaví do cesty Nemec Andreas Beck.

Súvisiace články

Najčítanejšie