Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tsonga nestačil na Federera, Helvéta vo finále čaká Murray
Zdielať na

Tsonga nestačil na Federera, Helvéta vo finále čaká Murray

Najvyššie nasadený Švajčiar v druhom semifinále po výbornom výkone deklasoval Francúza Jo-Wilfrieda Tsongu za necelú poldruhahodinu v troch setoch 6:2, 6:3, 6:2

Najvyššie nasadený Švajčiar v druhom semifinále po výbornom výkone deklasoval Francúza Jo-Wilfrieda Tsongu za necelú poldruhahodinu v troch setoch 6:2, 6:3, 6:2 a v nedeľu bude bojovať o rekordný 16. titul z podujatí veľkej štvorhry, štvrtý v Melbourne Parku (predtým 2004, 2006 a 2007).

Federer hral proti Tsongovi od prvej do poslednej loptičky maximálne koncetrovane, skvele podával i returnoval a svojho súpera prevýšil aj kondične. Finalista Australian Open z roku 2008 mal v nohách dva päťsetové maratóny a s pribúdajúcimi minútami mu ubúdali sily. Federer postúpil do 22. grandslamového finále v kariére, čo je absolútny rekord. "Veľmi dôležitý bol získ prvého setu. Jo-Wilfriedovi to dnes nešlo podľa jeho predstáv, svoju úlohu zohrala únava. V priebehu turnaja však podával výborné výkony," povedal v prvom pozápasovom interview Federer, ktorý sa bude v Melbourne snažiť nadviazať na finálové víťazstvo nad Murraym z US Open z roku 2008.

"Ak sa Andy rozhodne, že tohtoročný Australian Open nevyhrám, tak ho nevyhrám. Od posledného britského grandslamového triumfu ubehlo vari 50 tisíc rokov a bude mať ohromnú motiváciu. Ja však urobím všetko pre to, aby som mu prekazil cestu za víťazstvom. Bude to mimoriadne ťažký zápas, pretože Adny je skvelým tenistom. Na finále sa už veľmi teším, diváci sa môžu tešiť na skvelý zápas," dodal Federer, ktorý vlani prehral vo finále po päťsetovej dráme so Španielom Rafaelom Nadalom.

muži - dvojhra - semifinále:

Roger Federer (1-Švajč.) - Jo-Wilfried Tsonga (10-Fr.) 6:2, 6:3, 6:2 

Súvisiace články

Najčítanejšie