Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Murray prvým finalistom mužskej dvojhry
Zdielať na

Murray prvým finalistom mužskej dvojhry

Poradil si s Chorvátom Marinom Čiličom (14.) v štyroch setoch 3:6, 6:4, 6:4, 6:2 a po druhý raz bude bojovať o titul na podujatí veľkej štvorky.

V roku 2008 na US Open prehral vo finále so Švajčiarom Rogerom Federerom. V Melbourne bude mať šancu na revanš, ak si nasadená jednotka v piatok v druhom semifinále poradí s Francúzom Jo-Wilfriedom Tsongom.

Murray sa na začiatku zápasu s Čiličom nevedel dostať do správneho tempa, bol pod tlakom a stratil prvý set v priebehu tohtoročného Australian Open. Od polovice druhého dejstva však prevzal iniciatívu a trpezlivou hrou podoprenou dobrým podaním zlomil odpor Čiliča. Murray tak odplatil súperovi prehru z vlaňajšieho US Open a stal sa prvým Britom vo finále na Australian Open od roku 1977, keď sa to podarilo Johnovi Lloydovi.

Murray bol po postupe do súboja o titul v Melbourne spokojný, Čiličovi zložil poklonu. "Marin odohral skvelý turnaj a ukázal, že je to hráč, ktorému patrí budúcnosť. Predchádzajúce päťsetové maratóny na ňom zanechali stopy, no bojoval až do konca. Dlho mi trvalo, kým som našiel na neho účinný recept. Vo finále to bude mimoriadne ťažké, či už bude mojim súperom Federer alebo Tsonga. Ak chcem uspieť, musím podať maximálny výkon," povedal v prvom interview priamo na kurte Murray, ktorý môže ukončiť dlhý grandslamový pôst mužského britského tenisu. Posledným tenistom pochádzajúcim z Veľkej Británie, ktorý triumfoval na podujatí veľkej štvorky, bol ešte v 30. rokoch minulého storočia Fred Perry.

muži - dvojhra - semifinále:

Andy Murray (5-V. Brit.) - Marin Čilič (14-Chor.) 3:6, 6:4, 6:4, 6:2

Súvisiace články

Najčítanejšie