Jasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Cibulková nebude štartovať na Ritro Slovak Open, HUSTE odštartuje už v sobotu
Zdielať na

Cibulková nebude štartovať na Ritro Slovak Open, HUSTE odštartuje už v sobotu

Zdroj: TASR

Novú sezónu odštartuje až v novozélandskom Aucklande, potom ju čaká turnaj v Sydney a grandslamový Australian Open v Melbourne.

"V utorok ma oslovil generálny sekretár tenisového zväzu Igor Moška s tým, že môžem na turnaj Ritro Slovak Open dostať voľnú kartu. Povedala som, že vždy rada pomôžem slovenskému tenisu, aby sa turnaj dostal viac do povedomia, ale ide práve o termín, kedy už odchádzam na predturnajovú prípravu do Boca Raton v USA," povedala Cibulková.

Semifinalistka Roland Garros, ktorá pre únavovú zlomeninu rebra pauzovala dva mesiace, sa chce v novej sezóne vrátiť do elitnej svetovej dvadsiatky. Po dvaapolročnej spolupráci sa rozišla s trénerom Vladimírom Pláteníkom a začala pracovať so 45-ročným Čechom Jaroslavom Bulantom. „V stredu som s trénerom absolvovala iba druhý tréning, je ešte priskoro na hodnotenie. Oťukávame sa, on spoznáva moju hru, ja zasa jeho trénerske grify. Zmenu však vnímam pozitívne, dúfam, že tréner nájde spôsob, ako by som mohla zlepšiť svoju hru," uviedla 20-ročná slovenská fedcupová reprezentantka, ktorej úspechy ocenila aj firma Auto-Impex, od ktorej v stredu prevzala nový model športového auta Nissan 370 Z.

V júli bola Cibulková v rebríčku WTA na 12. priečke, teraz je tridsiata. „Na prvú desiatku mi vtedy chýbalo niekoľko málo bodov, a potom ma veľmi štvalo, že som v rebríčku padala, a pritom som s tým nemohla nič robiť. Tridsiate miesto teraz pre mňa nie je lichotivé. Je však ťažké sa vysoko dostať a ešte ťažšie sa udržať. Prvým mojim cieľom je dostať sa späť do prvej dvadsiatky," zakončila Slovenka.

Súvisiace články