Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Cibulková sa teší na spoluprácu s Bulantom
Zdielať na

Cibulková sa teší na spoluprácu s Bulantom

Po príprave v domácich podmienkach semifinalistka Roland Garros 23. novembra zamieri na predsezónne sústredenie do strediska Boca Raton na Floride

Na spoluprácu s bývalým trénerom Dominika Hrbatého sa teší. "Dnes sme mali taký spoznávací, zoznamovací tréning a od stredy spolu odštartujeme prípravu na novú sezónu. Musíme si na seba najskôr zvyknúť aj ako osoby a sadnúť si aj mimo kurtu. Verím, že tomu tak bude. Určite o mojom novom trénerovi hodím reč aj s Dominom Hrbatým, ktorý s ním ešte vlani spolupracoval," povedala Cibulková po tréningu v akadémii Petra Hrunčáka v areáli TJ Slávia Právnik.

Po príprave v domácich podmienkach semifinalistka Roland Garros 23. novembra zamieri na predsezónne sústredenie do strediska Boca Raton na Floride. "Je to iba kúsok od Sadlebrooku, kde som zvykla chodiť doteraz. Budem tam mať veľmi dobrý sparing, lebo v tom istom čase by v Boca Raton mali trénovať viaceré hráčky z prvej svetovej päťdesiatky - Naďa Petrovová, Alla Kudrjavcevová či Vania Kingová," dodala slovenská reprezentantka.

Ciubulková začiatkom januára nebude obhajovať prvenstvo na Hopmanovom pohári v Perthe, keďže Slovensko tentokrát nedostalo pozvánku na neoficiálne MS miešaných družstiev. "Na Hopman Cup, ktorý sme vyhrali s Dominom Hrbatým, mám stále krásne spomienky. Novú sezónu odštartujem v novozélandskom Aucklande, potom má čaká turnaj Sydney a grandslamový Australian Open v Melbourne. Nechcem mať prehnane vysoké očakávania, no samozrejme by som sa rada čo najskôr vrátila do najlepšej svetovej dvadsiatky. Chcem zamakať v príprave a v Austrálii sa dobre rozohrať pred úvodným grandslamom sezóny. Pevne verím, že sa mi budú vyhýbať zranenia," zakončila Cibulková, ktorá pre únavovú zlomeninu rebra pauzovala dva mesiace a vynechala aj US Open.

Jej nový tréner Bulant nad ponukou trénovať hráčku takéhoto kalibru dlho neuvažoval. "Takáto ponuka sa neodmieta. Dominika je hráčka, ktorá hrá svetový tenis a aj pre mňa je to šanca zviditeľniť sa. Bude to trochu iná práca ako s Dominikom, pretože ženský tenis je predsa len odlišný. Mal som ponuku trénovať Rakúšana Alexandra Peyu, no z tej potom zišlo, v hre boli aj nejakí juniori z Ruska. Keď ma však oslovil pán Cibulka, všetky ostatné ponuky išli bokom. V utorok by sme sa mali dohodnúť na podmienkach zmluvy a od stredy začneme spolu trénovať. Jedna z podmienok zmluvy je, že budem spolu s Dominikou cestovať na všetky turnaje," povedal Bulant, ktorý pred tromi rokmi trénoval českú reprezentantku Lucii Šafářovú. V Bratislave sa cíti ako doma. "Mám tu veľa kamarátov. V minulosti som v Bratislave hrával veľa turnajov, ešte keď bol slovenský satelit. Dominiku poznám z juniorských čias, keď som trénoval Dušana Lojdu, odvtedy však urobila obrovský progres. Našim cieľom je vrátiť sa minimálne do najlepšej svetovej dvadsiatky. Viem, že teraz budem pod zvýšeným tlakom médií, no som na to pripravený, je to pre mňa nová výzva," dodal Bulant, ktorý sa po ukončení spolupráce s Lotyšom Karlisom Lejnieksom venoval svojmu 17-ročnému synovi - jednej z nádeji českého tenisu.

Súvisiace články