Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Na tenisovom Ritro Slovak Open spoločne muži aj ženy. Bude to (na) HUSTE
Zdielať na

Na tenisovom Ritro Slovak Open spoločne muži aj ženy. Bude to (na) HUSTE

Zdroj: ilustračná

V hlavnej súťaži otvorených majstrovstiev Slovenska v tenise Ritro Slovak Open majú istú účasť Dominik Hrbatý, Lukáš Lacko a sestry Kristína a Zuzana Kučové

"Hráči majú spoločné podujatia radi, je to svetový trend a zvýši sa pravdepodobnosť, že divákom sa aj počas záverečných dní ešte predstavia domáci tenisti. Samozrejme, ide aj o racionálnejšie riešenia z hľadiska nákladov - môžeme ich skoncentrovať do jedného týždňa a v tom uvoľnenom disponovať priestormi na iné využitie," uviedol generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška.

Medzi tenistami prihlásenými na mužský challenger figurujú traja hráči z prvej stovky svetového rebríčka - Ukrajinec Sergij Stachovskij (93.), Belgičan Xavier Malisse (96.) a Nemec Nicolas Kiefer (98.). Zvučnými menami sú aj Fín Jarkko Nieminen (116.), Rakúšan Stefan Koubek (114.), Izraelčan Harel Levy (138.) či Švéd Andreas Vinciguerra (145. podľa tzv. chráneného renkingu). Dovedna piati z prihlásených už boli v Top 20, Kiefer dokonca na 4. priečke svetového rebríčka. Na turnaji v bratislavskom NTC majú právo účasti v hlavnej singlovej súťaži na základe svojho rebríčkového postavenia aj Slováci Dominik Hrbatý (166., najvyššie bol na 12. poste) a Lukáš Lacko (126.). Chýba domáca jednotka Karol Beck. Šampión zo sezóny 2005 Hrbatý je jediným z doterajších bratislavských víťazov medzi aktuálnymi uchádzačmi.

V ženskej časti Ritro Slovak Open je prihlásených päť tenistiek z hornej stovky svetového rebríčka WTA Tour - Britka Elena Baltachová, Rakúšanka Patricia Mayrová, ďalšia Britka Katie O´Brienová, Nemka Angelique Kerberová a Bieloruska Anastasia Jakimovová. Medzi 22 uchádzačiek s právom priameho štartu v hlavnej súťaži dvojhry na základe renkingového postavenia sa dostali dve Slovenky - sestry Kristína a Zuzana Kučové.