Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Davisov pohár: Po štvorhre rozhodnuté, Slovensko - Macedónsko 3:0
Zdielať na

Davisov pohár: Po štvorhre rozhodnuté, Slovensko - Macedónsko 3:0

Polášek s Kližanom zvládli štvorhru na výbornú

Nedeľňajší program na tvrdom povrchu Premier otvorí o 14.00 súboj tímových jednotiek Lukáša Lacka a Grabuloského. V záverečnom singli by mal nastúpiť Dominik Hrbatý, ktorý absolvuje svoj posledný zápas v Davisovom pohári, proti Magdinčevovi. Zverenci nehrajúceho kapitána Miloslava Mečířa spoznajú svojho úvodného súpera v novom ročníku prestížnej tímovej súťaže v stredu, keď je vo švajčiarskej Ženeve na programe žreb.

Deblový špecialista Polášek s ľavákom Kližanom mali od začiatku duelu proti Macedóncom navrch, keď súperov prevyšovali na sieti i od základnej čiary. V šiestom geme po sérii skvelých returnov slovenský pár čistou prelomil Grabuloského podanie a výhodu brejku pretavili Kližan s Poláškom v zisk prvého setu. Aj druhé dejstvo bolo v réžii slovenských tenistov, ktorí Macedóncov dvakrát brejkli pri Grabulovského servise. V treťom sete si Kližan s Poláškom po brejku pri podaní Magdinčeva vyudovali náskok 4:1 a za stavu 5:3 premenili hneď prvý mečbal. Kližan zahral šikovný krížny forhend a spečatil úspech slovenských farieb.  

Slovenskí daviscupoví reprezentanti v Sibamac aréne v NTC nadviazali na triumf nad Macedónskom z apríla 2007, keď na antuke v Skopje zvíťazili v dueli 2. kola 1. skupiny euroafrickej zóny hladko 5:0. Z terajšieho kvarteta zažil duel v macedónskej metropole iba Hrbatý. Ďalšími členmi tímu boli Michal Mertiňák, ktorého pripavilo o účasť v bratislavskom zápase zranenie slabín, Pavol Červenák a Ivo Klec.   

2. kolo play off o účasť v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára:

SLOVENSKO - Macedónsko 3:0 po druhom dni

Dominik Hrbatý - Dimitar Grabuloski 6:2, 6:4, 6:4
Lukáš Lacko - Lazar Magdinčev 6:1, 6:1, 6:3  
Martin Kližan, Filip Polášek - Grabuloski, Magdinčev 6:3, 6:3, 6:3  

nedeľa:
14.00 Lacko - Grabuloski, Hrbatý - Magdinčev

Súvisiace články

Najčítanejšie