Zatiahnuté
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Hrbatý chce prekonať rekord Kučeru a rozlúčiť sa s Davisovým pohárom
Zdielať na

Hrbatý chce prekonať rekord Kučeru a rozlúčiť sa s Davisovým pohárom

Mečíř dominoval do štvorhry Kližana s Poláškom

Do sobotňajšej štvorhry so začiatkom o 14.00 nominoval slovenský nehrajúci kapitán Miloslav Mečíř pár Martin Kližan, Filip Polášek, v drese Macedónska by sa mali predstaviť obaja singlisti. Nedeľňajší program otvorí o 14.00 súboj tímových jednotiek Lacka a Grabuloskeho, v záverečnom singli by mal nastúpiť Hrbatý, ktorý sa v nedeľu rozlúči s účinkovaním v Davisovom pohári, proti Magdincevovi. Slovenskí fanúšikovia prvýkrát uvidia v akcii Jastrabie oko - elektronický systém monitorujúci dopady loptičiek.

Hrbatý sa proti Macedónskom v daviscupovej derniére pokúsi prekonať rekord Karola Kučera v počte singlových víťazstiev. Hrbatý ich má zatiaľ na konte 26, jeho bývalý dlhoročný kolega z reprezentácie vyhral 27 dvojhier. "Ak mi dá Miloš Mečíŕ dôveru v piatok i nedeľu, určite je tam šanca prekonať Kájov rekord. Záleží odo mňa, aký výkon podám. V utorok na tréningu ma seklo, no už je to úplne v poriadku. Určite cítim trochu nostalgiu, budú mi chýbať chalani v tíme i slovenskí fanúšikovia, ktorí ma v daviscupových stretnutiach vytrvalo povzbudzovali," povedal Hrbatý. Lacko by v druhom singli rád nastupoval za stavu 1:0 pre Slovensko. "Určite by sa mi hralo lepšie, keby Domino získal prvý bod, bola by väčšia pohoda. Ak hráte druhú dvojhru, je to niekedy trochu aj nevýhoda. Musíte byť totiž stále pripravený, nakoľko neviete, kedy sa skončí prvý zápas." Slovenský kapitán uvažoval aj o tom, že do úvodných dvojhier postaví Kližana. "Veľmi tuho som nad tým rozmýšľal, pretože Martin hrá teraz výborne a Dominikovi už šliape na päty. Napokon som sa však rozhodol pre Domina. Je to jeho rozlúčkový zápas s Davis Cup-om a zaslúži si, aby hral, pretože pre náš tím urobil za tých 14 rokov veľmi veľa. Kližanovi chcem dať šancu vo štvorhre po boku deblového špecialistu Filipa Poláška. Zvedavý som, ako im to spolu pôjde."    

Hlavným rozhodcom duelu SR - Macedónsko je Brit Carl Baldwin, v úlohe empajrových rozhodcov sa predstavia Nemec Christophe Damaske a Slovák Martin Babik. Slováci v marci prehrali na antuke v Cagliari s Talianskom 1:4 a musia bojovať o zotrvanie v 1. skupine euroafrickej zóny. V prvom vzájomnom dueli medzi Slovenskom a Macedónskom v apríli 2007 na antuke v Skopje triumfovala Mečířova ekipa hladko 5:0.

Súvisiace články