Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
V úvodnej dvojhre vyhral Hrbatý nad Grabuloskim 6:2, 6:4, 6:4
Zdielať na

V úvodnej dvojhre vyhral Hrbatý nad Grabuloskim 6:2, 6:4, 6:4

Hrbatý sa lúči so slovenskými priaznivcami

Hrbatý zaknihoval v piatok 27. singlový triumf v bojoch o "šalátovú misu", čím vyrovnal rekord Karola Kučeru. Slovenskí fanúšikovia v zápase prvýkrát videli v akcii Jastrabie oko - elektronický systém monitorujúci dopady loptičiek, ktorý sa udomácnil aj na grandslamových turnajoch. V druhom singli si na tvrdom povrchu Premier zmerali sily slovenská jednotka Lukáš Lacko a macedónska dvojka Lazar Magdinčev.

Hrbatý v dueli s Grabuloskim od úvodnej loptičky dominoval a hneď v prvom geme po sérii tvrdých úderov od základnej čiary prelomil podanie Macedónca. Za stavu 1:0 a 15:15 prišlo prvýkrát k slovu Jastrabie oko, ktoré rozhodlo, že Hrbatého podanie skončilo v kurte a slovenský reprezentant si tak pripísal na konto premiérové eso. Po ďalšom brejku sa Hrbatý ujal vedenia 3:0 a úvodný set získal jasne vo svoj prospech.

V druhom dejstve Hrbatý za stavu 1:1 po spŕške skvelých returnov svojho súpera brejkol. Macedónec hneď vzápätí kontroval, no v piatom geme opäť zaváhal pri vlastnom servise a Hrbatý pretavil výhodu brejku vo vedenie 2:0 na sety. O osude tretieho setu rozhodol deviaty gem, v ktorom Hrbatý po úspešnom obhodení získal Grabuloskeho servis. Za stavu 5:4 premenil slovenský tenista po priamom bode z podania hneď prvý mečbal. 

2. kolo play off o účasť v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára:

SLOVENSKO - Macedónsko 1:0 po úvodnej dvojhre

Dominik Hrbatý - Dimitar Grabuloski 6:2, 6:4, 6:4
nasleduje Lukáš Lacko - Lazar Magdinčev  

sobota: 14.00 Martin Kližan, Filip Polášek - Grabuloski, Magdinčev  nedeľa: 14.00 Lacko - Grabuloski, Hrbatý - Magdinčev

Súvisiace články