Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zasiahnutej rozhodkyni sa vyhrážajú. Zastal sa jej aj Djokovič
Zdielať na

Zasiahnutej rozhodkyni sa vyhrážajú. Zastal sa jej aj Djokovič

Pripomínajú jej smrť syna a pripomínajú problémy s alkoholom

Diskvalifikácia Novaka Djokoviča z tohtoročného US Open je stále diskutovanou témou. Jej dôvod sme rozoberali už v nedeľu, keď po stratenom servise nahnevane odpálil loptičku a tá zasiahla do krku čiarovú rozhodkyňu. Podľa mnohých šlo o prísny verdikt a nešťastnú zhodu okolností, ktorá viedla k nespravodlivej kontumačnej prehre. Iní však upozorňujú, že správanie Srba na kurtoch aj mimo nich už dlhší čas nie je práve príkladné a toto mu aspoň pomôže upokojiť sa. Na inzultáciu rozhodcu myslia pravidlá prakticky všetkých športov, tenis nevynímajúc, a v tomto prípade dokonca Laura Clarková mala značné problémy vrátiť sa na nohy. Okamžite po zásahu sa pobrala mimo kurtu.

Viacerí priaznivci "Noela" veria, že práve jej krehkosť, pád, odchod či dokonca simulovanie dopomohli k verdiktu. Americká tenisová asociácia tajila jej meno, pravdepodobne s vedomím, čo by mohlo nasledovať. Lenže verejnosť sa k nej napriek tomu poľahky dopátrala a jej virtuálnu schránku začala plniť škaredými správami a želaniami smrti. Nechutnosti dokonca viedli tak ďaleko, že jej pripomínajú dvanásť rokov starú tragickú nehodu syna na motorke. S tou sa istý čas mala vyrovnávať za pomoci alkoholu. Primitívi jej teraz odkazujú, že sa so synom na druhom svete čoskoro stretne a ak by nepila galóny alkoholu, zásah tenisovou loptičkou by jej neublížil.

Organizátori US Open potvrdili, že je rozhodkyňa pod lekárskym dohľadom, no na kurty sa počas podujatia pravdepodobne ešte vráti. Pokiaľ sa na to bude cítiť psychicky. Situácia zašla tak ďaleko, že musel zasiahnuť aj Djokovič. Ten sa všetkým prostredníctvom sociálnych sietí ihneď po zápase ospravedlnil, vrátane samotnej rozhodkyne. Teraz žiada, aby ju jeho fanúšikovia prestali otravovať. "Potrebuje podporu. Nespravila niž zlé, poskytnite jej prosím oporu a pochopenie," napísala na Twitteri tenisová jednotka, ktorá však pre diskvalifikáciu nezíska z prebiehajúceho Grand Slamu žiadne body ani peniaze.