Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Veľká tenisová hviezda v Prahe. Štěpánek sa lúči s kariérou
Zdielať na

Veľká tenisová hviezda v Prahe. Štěpánek sa lúči s kariérou

PRAHA / Tenisová megastar Novak Djokovič priletela do Prahy. V dobrej nálade a s úsmevom na tvári sa privítal so svojim hostiteľom Radkom Štepánkom. Práve český tenista chystá vo štvrtok večer veľkolepú rozlúčku s kariérou.

Aj keď unavený po 17-hodinovom lete zo Šanghaja, prišiel vysmiaty od ucha k uchu – Novak Djokovič sa objíma s veľkým kamarátom Štěpánkom, ktorý vo štvrtok ukončí oficiálne kariéru a obaja to oslávia exhibíciou. "Som rád, že sa sem do Čiech vraciam, ešte ku všetkému pre to mám dokonalý dôvod. Osláviť kariéru s mojim dlhoročným kamarátom a určite si to všetci užijeme," povedal Djokovič.

Radek Štěpánek srbského tenistu niekoľko mesiacov trénoval, to veľmi nefungovalo, potom sa Djokovič opäť spojil so slovenským trénerom Mariánom Vajdom a vyhráva turnaj za turnajom. Všetci traja sú veľkí priatelia a deň si chcú užiť. "Marián je veľkým priateľom taktiež Radka, takže sa všetci stretneme, určite bude na tribúne, možno ho prehovoríme, aby si s nami išiel zahrať, uvidíme v akej bude nálade. Je fantastické ho mať v tíme," pokračuje tenista. 

Djokovič sa nemohol vyhnúť ani najdiskutovanejšej téme bieleho športu – novému modelu Davis cupu, srbský tenista sa stal jeho veľkým kritikom. "Som jeden z tých, ktorí sú veľmi rozpoltení. Ja samozrejme mám rád inovácie, pokiaľ sa posunú veci dopredu, k lepšiemu. Ale toto je súťaž, ktorá je tu viac ako sto rokov, má obrovskú históriu a tradíciu a myslím, že toto nie je dobrý cesta," vysvetlil Djokovič. 

Súvisiace články