Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Stuttgarte Hantuchovej revanš Šafářovej za Pohár federácie
Zdielať na
Tenis

V Stuttgarte Hantuchovej revanš Šafářovej za Pohár federácie

Zdroj: Vedia

Daniela Hantuchová (8-SR) - Lucie Šafářová (ČR) 6:1, 6:3 za 64 minút

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová postúpila do 2. kola dvojhry na vynikajúco obsadenom turnaji WTA Tour Porsche Tennis Grand Prix v nemeckom Stuttgarte (Tier II, dotácia 650 000 USD, tvrdý povrch v hale).

Dvadsaťštyriročná popradská rodáčka zvíťazila v stredajšom zápase 1. kola nad nenasadenou Češkou Luciou Šafářovou, 22. v singlovom počítačovom poradí, za 64 minút jednoznačne 6:1, 6:3. Osmička žrebu sa revanšovala nepríjemnej ľavou rukou hrajúcej súperke za prehru z ich predchádzajúceho jediného vzájomného súboja, ktorý sa uskutočnil 21. apríla v Bratislave v rámci fedcupového duelu SR - ČR (0:5). Slovenská jednotka vtedy podľahla dvojke českého tímu 6:7 (1), 6:4, 3:6.

Teraz Hantuchová povolila 20-ročnej rodáčke z Brna zisk prvého gemu až za stavu 5:0. Vstupný set si pripísala za 25 minút. V druhom dejstve čelila skóre 0:2, okamžite však dosiahla rebrejk, prerazila Šafářovej podanie aj v siedmej hre a ďalší brejk v deviatom geme zároveň znamenal triumf. Držiteľka Pohára federácie i Hopmanovho pohára momentálne hrá vo vynikajúcej forme.

Počas uplynulých troch týždňov bola vo finále na indonézskom ostrove Bali, v semifinále v indickej Kalkate a napokon v rozhodujúcom zápase v Luxemburgu. V Stuttgarte sa vlani prebojovala do štvrťfinále. Vo Filderstadte, kde sa toto podujatie predtým konalo, z piatich pokusov raz - v roku 2002 - bola až vo finále.

Hantuchová, tento týždeň desiata v dlhodobom renkingu a deviata v Race to the Sony Ericsson Championships 2007, aj v osemfinálovom 2. kole bude v Stuttgarte čeliť nenasadenej hráčke. S nevyspytateľnou Ruskou Jelenou Dementievovou má výrazne negatívnu bilanciu 3:8, pričom 25-ročná Moskovčanka, 15. vo svetovom rebríčku, vyhrala oba ostatné zápasy, vrátane tohtoročného v Los Angeles. Slovenka v Kalifornii za stavu 3:6, 1:4 odstúpila pre ochorenie horných dýchacích ciest.

Hantuchová má po prieniku do 2. kola istotu 40 renkingových bodov a šeku na 7610 eur. V prípade postupu do štvrťfinále by zrejme narazila na turnajovú jednotku Belgičanku Justine Heninovú.

Dvojhra - 1. kolo:
Daniela Hantuchová (8-SR) - Lucie Šafářová (ČR) 6:1, 6:3 za 64 minút


 

Zdielať na