Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Cibulková si dosť pomohla, na Slovak Open bez strachu o body
Zdielať na
Tenis

Cibulková si dosť pomohla, na Slovak Open bez strachu o body

Zdroj: SITA/AP Photo/Amy Sancetta

Slovenská tenistka Dominika Cibulková pred presunom na turnaj do uzbeckého Taškentu: "Odlietam v pondelok večer. Skôr nebol k dispozícii žiaden let. Dúfam, že môj zápas naplánujú až na stredu"


Slovenská tenistka Dominika Cibulková na turnaji v čínskom Guangžou po prvý raz vo svojej kariére postúpila do semifinále dvojhry na úrovni WTA Tour.

V sobotu však turnajová štvorka v zápase s dvojkou žrebu Francúzkou Virginie Razzanovou v pokuse o prienik do finále doplatila na nedostatok rezerv. Po prvom sete, ktorý vyhrala 6:3, získala už len dva gemy (1:6, 1:6).

"Spočiatku som Razzanovú dobre rozbehávala, počínala som si aktívne a moje údery mali potrebnú dĺžku. Aj z hlasu mi však zrejme počuť, že som absolútne unavená. Normálne som po tom prvom sete, do ktorého som dala všetko, odišla fyzicky. Všade som bola neskoro. Nestíhala som. V piatok sme vo štvrťfinále s Molikovou hrali až do polnoci miestneho času a už vtedy ma v treťom sete chytali tie moje pomaly povestné kŕče. Hrali sme dlhé výmeny a je tu neskutočné teplo. Vyšťavila som sa. Mrzí ma to. Keby som totiž dnes vládala, mohla som ísť ešte ďalej. Herne sa mi to tak javilo," povedala pre agentúru SITA 18-ročná piešťanská rodáčka D. Cibulková.

Zverenkyňa Vladimíra Pláteníka sa teraz v rámci svojho ázijského turné presúva do uzbeckého Taškentu.

"V pondelok budem zbierať sily. Doprajem si nejaké masáže a oddych. Odlietam až v pondelok večer, pretože skôr nebol k dispozícii žiadny let. Pricestujem tam okolo polnoci. Dúfam, že môj zápas v prvom kole naplánujú až na stredu, aby som si v utorok trochu zatrénovala a zároveň sa stihla zregenerovať, aklimatizovať."

Morálna hrdinka júlového košického fedcupového duelu so Srbskom by sa v pondelok mala po prvý raz objaviť v hornej päťdesiatke svetového rebríčka. Doterajším maximom víťazky vlaňajšieho jesenného turnaja ITF Ritro Slovak Open, ktorá by Sibamac aréne NTC mala v tomto roku obhajovať titul, bolo tohtotýždňové 52. miesto.

"Týmto turnajom v Guangžou som si naozaj dosť pomohla. Povzbudzujúcimi výkonmi, ale aj tým, že teraz sa už nemusím triasť o obhajovanie bodov. Stále idem nahor a do konca sezóny sa azda nemusím báť vypadnutia z päťdesiatky. Ak sa mi podarí niečo uhrať v Taškente, Bangkoku či na Ritro Slovak Open, pôjdem do plusu. Mám za sebou veľkú skúsenosť a aj postup do semifinále je super, ale teraz ma riadne štve tá dnešná prehra," dodala.

Zdielať na