Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hantuchovej súperkou vo finále v Luxemburgu Ivanovičová
Zdielať na
Tenis

Hantuchovej súperkou vo finále v Luxemburgu Ivanovičová

Zdroj: Bill Mitchell

Víťazka turnaja v Luxemburgu si odnesie 275 renkingových bodov a šek na 88 265 USD.

Súperkou slovenskej tenistky Daniely Hantuchovej v nedeľňajšom finále dvojhry žien na podujatí WTA Tour FORTIS Championships Luxembourg (Tier II, dotácia 600 000 USD, tvrdý povrch v hale) v Luxemburgu bude Srbka Ana Ivanovičová.

Turnajová dvojka zvíťazil v druhom sobotňajšom semifinále nad nenasadenou Ruskou Verou Zvonarevovou za 69 minút 6:4, 6:2. Hantuchová, ktorá je v areáli CK Sportcenter Kockelscheuer štvorkou "pavúka", si predtým poradila s piatou nasadenou Marion Bartoliovou jasne 6:2, 6:2 a odrazila tým útok francúzskej finalistky Wimbledonu na svoju 9. priečku v tohtosezónnom bodovaní Race to the Sony Ericsson Championships.

Dvadsaťštyriročná popradská rodáčka Hantuchová, desiata v dlhodobom svetovom rebríčku, sa so šestkou počítačového poradia Ivanovičovou zatiaľ stretla raz. V júni vo štvrťfinále na tráve v holandskom Hertogenboschi zdolala 19-ročnú Belehradčanku hladko 6:3, 6:1.

Víťazka turnaja v Luxemburgu si odnesie 275 renkingových bodov a šek na 88 265 USD. Ivanovičová si piatkovým úspechom vo štvrťfinále zabezpečila v predstihu právo účasti na novembrových "výberových" MS WTA Tour v Madride. Hantuchová, takisto klientka barcelonskej Akadémie Sánchez / Casal, vo štvrtok víťazstvom v 2. kole prekročila hranicu 5 miliónov USD zárobku počas profesionálnej kariéry.

Dvojhra - semifinále - sobota - výsledky - súhrn:

Daniela Hantuchová (4-SR) - Marion Bartoliová (5-Fr.) 6:2, 6:2
Ana Ivanovičová (2-Srb.) - Vera Zvonarevová (Rus.) 6:4, 6:2

Zdielať na