Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Cibulkovej v Guangžou stop v semifinále od Razzanovej
Zdielať na
Tenis

Cibulkovej v Guangžou stop v semifinále od Razzanovej

Zdroj: SITA/AP Photo/Amy Sancetta

Virginie Razzanová (2-Fr.) - Dominika Cibulková (4-SR) 3:6, 6:1, 6:1


Slovenská tenistka Dominika Cibulková si v nedeľu nezahrá po prvý raz v kariére vo finále dvojhry na turnaji WTA Tour.

V sobotňajšom druhom semifinále na podujatí International Women´s Open v čínskom Guangžou (Tier III, dotácia 175 000 USD, tvrdý povrch) prehrala ako turnajová štvorka s druhou nasadenou Francúzkou Virginie Razzanovou 6:3, 1:6, 1:6. Cibulková (52. v rebríčku WTA Tour) vyhrala nad Razzanovou (39.) po výbornom výkone prvý set, ale v ďalšom priebehu už nestačila na skúsenejšiu súperku a v zostávajúcich dvoch setoch v ich prvom vzájomnom dueli uhrala len po jednom geme.

Osemnásťročná Piešťanka napriek prehre dosiahla postupom do semifinále najväčší individuálny úspech rozbiehajúcej sa kariéry. Do rebríčka WTA jej po turnaji v Guangžou pribudne 65 bodov a na účet 7300 USD. Navyše v pondelok bude po prvý raz vo svetovom rebríčku figurovať v najlepšej päťdesiatke.

Dvojhra - semifinále:

Virginie Razzanová (2-Fr.) - Dominika Cibulková (4-SR) 3:6, 6:1, 6:1

Prvý set mal dramatický priebeh aj tenisovú kvalitu. Cibulková prehrávala 1:2 so stratou brejku, ale potom skvelou sériou štyroch gemov v rade obrátila na 5:2. Vo vyrovnaných gemoch mala 18-ročná Slovenka navrch najmä v dlhších výmenách, keď robila menej chýb. O šesť rokov staršia Francúzka to však nevzdávala a po znížení na 3:5 sa pri podaní Cibulkovej dostala k brejkbalu. Slovenka hrozbu straty podania odvrátila a napokon vyhrala pri svojom podaní prvý set 6:3. Druhý set sa hral plne v réžii 24-ročnej rodáčky z Dijonu. Od stavu 1:1 Razzanová nepovolila súperke ani jeden gem a pri skóre 5:1 čistou hrou hladko potvrdila zisk setu vo svoj prospech.

Veľký boj rozpútali obe hráčky v úvode rozhodujúceho setu. Prvý gem pri podaní Cibulkovej trval približne 15 minút a Slovenka sa napokon po ôsmich zhodách ujala vedenia 1:0. Razzanová zakrátko vyrovnala na 1:1 a po ďalšom dlhšom geme cez zhodu napokon Cibulkovú predsa len brejkla. Francúzka mala zrazu zjavne navrch a na 3:1 zvýšila čistou hrou.

V zostávajúcom priebehu už mladá Slovenka nenašla v sebe dosť síl na to, aby čelila výbornej hre rozbehnutej súperky. Za stavu 1:5 opäť neudržala svoje podanie a Razzanová využila pri 15:40 hneď prvý z dvojice núkajúcich sa mečbalov.

Zdielať na