Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zverenec slovenského trénera odmietol úplatok 110 tisíc libier
Zdielať na
Tenis

Zverenec slovenského trénera odmietol úplatok 110 tisíc libier

Zdroj: Elisa Arteaga/ilustračné

Britský bulvárny denník tvrdí, že tenista Novak Djokovič, ktorého trénuje Slovák Marián Vajda, odmietol „honorár“ 110 tisíc libier za vopred dohodnutú prehru v ruskom Petrohrade.

Srbský tenista Novak Djokovič vlani rezolútne odmietol ponuku na honorár 110 000 libier za dohodnutú prehru v 1. kole na turnaji v Petrohrade. S takýmto tvrdením vyrukoval britský bulvárny denník The Sun. Djokoviča trénuje bývalý slovenský reprezentant Marián Vajda.

Hovorca zverenca Mariána Vajdu v reakcii uviedol, že trojka aktuálneho renkingu ani nedostala oficiálny návrh hrať na tomto podujatí: „Novak v tom čase mal účinkovať v Bazileji, ale pre zranenie stornoval účasť.“ Podľa spomenutých novín neexistujú signály, že by sa táto kauza týkala organizátorov októbrového ruského halového turnaja St. Petersburg Open.

Asociácia tenisových profesionálov (ATP) údajne bude celú záležitosť preventívne skúmať. „Nevyjadrujeme sa k prebiehajúcim vyšetrovaniam, ani k tomu, či sme dostali nejaké informácie od tenistov. Máme však antikorupčný program a to, že nik zatiaľ nebol obvinený, neznamená náš spánok na vavrínoch,“ uviedol hovorca asociácie. Ako je známe, ATP už od augusta preveruje podozrivé udalosti na stávkovom trhu v súvislosti s duelom Rusa Nikolaja Davydenka s Argentínčanom Martinom Vassallom-Arguellom v poľskom Sopote.

Britský tenista Tim Henman, ktorý v sobotu v Davisovom pohári na wimbledonskej tráve uzavrel svoju kariéru, mnohoznačne vyhlásil: „Nikdy som to nezažil nejako priamo, ale pri počúvaní hráčov som nadobudol dojem, že sa čosi zvykne diať.“

Zdielať na