Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
DP: Slováci na budúci rok doma len proti Macedónsku
Zdielať na
Tenis

DP: Slováci na budúci rok doma len proti Macedónsku

Zdroj: SITA/Nina Bednáriková

Slovenskí tenisti prehrali v súboji o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára s Kórejskou republikou 2:3 a po roku si opäť zahrajú v euroafrickej zóne.

Slovenskí tenisti prehrali v súboji o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára s Kórejskou republikou 2:3 a po roku si opäť zahrajú v euroafrickej zóne. Po víkende je už známy kompletný menoslov potenciálnych súperov Slovákov, z ktorých niektorí vzbudzujú rešpekt.

V stretnutiach o účasť vo svetovej skupine neuspeli z Európy Bielorusi, Chorváti a Švajčiari, k tejto trojici treba priradiť tímy, ktoré sa udržali v I. skupine euroafrickej zóny (Holandsko, Gruzínsko, Macedónsko, Taliansko) a z II. skupiny postupujúci Lotyšsko a Poľsko.

Pred žrebom budúcej edície Davisovho pohára, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 27. septembra o 13.00 h SELČ v londýnskom sídle sponzorskej spoločnosti BNP Paribas, vydala organizujúca Medzinárodná tenisová federácia ITF nový rebríček krajín. Podľa aktualizovanej verzie z 24. 9. by tím SR (opäť 9. miesto) mal byť medzi nasadenými.

Z družstiev, ktoré budú hrať I. skupinu euroafrickej zóny, figurujú v rebríčku pred Slovákmi iba ich fináloví premožitelia z roku 2005 Chorváti (4.) a najbližšie pod nimi Bielorusi (12.) a Holanďania (22.). S týmito zrejme tiež nasadenými krajinami by sa teda zverenci Miloslava Mečířa na budúci rok nemali stretnúť. A nemali by hrať rovnako ako v tomto roku februárové 1. kolo, ale nastúpiť až v aprílovom termíne na súboj 2. kola.

Zo všetkých spomenutých družstiev by sa slovenskí tenisti určite - na základe známeho systému reciprocity - na domácej pôde stretli len s Macedónskom (v apríli ho zdolali Skopje 5:0). Naopak, cestovali by do Poľska. O dejisku prípadných duelov s Gruzínskom, Lotyšskom, Švajčiarskom a Talianskom by rozhodol dodatočný žreb. S týmito tímami sa doteraz slovenskí tenisti nestretli.

Výsledky stretnutí tímov, ktoré budú hrať v roku 2008 v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára:

Stretnutia o účasť vo svetovej skupine 2008 - zdolané tímy:
Bielorusko (prehra v Peru 1:4)
Chorvátsko (prehra vo Veľkej Británii 1:4)
Švajčiarsko (prehra v Českej republike 2:3)
Slovensko (prehra doma s Kórejskou republikou 2:3)

Stretnutia o účasť v I. skupine euroafrickej zóny 2008:
Macedónsko (víťazstvo v Luxembursku 3:2)
Holandsko (domáce víťazstvo nad Portugalskom 5:0)

Ďalšie tímy, ktoré mali už pred víkendom istú účasť v I. skupine euroafrickej zóny 2008:
Gruzínsko
Taliansko

Postupujúci z II. skupiny euroafrickej zóny:
Lotyšsko (domáce víťazstvo nad Monacom 5:0)
Poľsko (domáce víťazstvo nad Marokom 4:1)

Zdielať na