Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hantuchová postúpila, Gajdošová nie
Zdielať na
Tenis

Hantuchová postúpila, Gajdošová nie

Zdroj: SITA/AP/Achmad Ibrahim

Daniele Hantuchovej sa po úspechu na Bali darí aj na turnaji v indickej Kalkate. Naopak jej kolegyňa Jarmila Gajdošová v 2. kole vypadla.

Daniela Hantuchová dnes zasiahla úspešne do bojov na ďalšom turnaji WTA Tour v indickej Kalkate. Štartuje tam ako druhá nasadená hráčka. Vo svojom úvodnom vystúpení „narazila“ na poľskú kvalifikantku Martu Domachowskú.

Tá sa jej síce pokúsila aspoň odolať, ale bez úspechu. Hantuchová ju porazila a stačilo jej na to 63 minút. Aj výsledok svedčí o hladkom priebehu: 6:2 a 6:1. Daniela tak urobila prvý úspešný krok na turnaji, ktorého celková dotácia dosahuje 175 tisíc dolárov.

Bol to premiérový vzájomný súboj našej tenistky s 21-ročnou Varšavčankou, ktorá ešte vlani v apríli figurovala na 37. pozícii v počítačovom poradí. Hantuchová sa v 2. kole stretne s Ruskou Anastasiou Rodionovovou.

Na tvrdom povrchu v Kalkate sa dnes naopak nedarilo Jarmile Gajdošovej. V 2. kole ju zastavila ôsma nasadená hráčka turnaja Taiwančanka Jung-Jan Čan, ktorá jej uštedrila hladkú prehru 1:6, 2:6. V tretej vzájomnej konfrontácii podľahla 18-ročnej Ázijčanke vôbec po prvý raz.

Výsledky dvojhry v 1. kole:

Daniela Hantuchová (2-SR) - Marta Domachowská (Poľ.) 6:2, 6:1
Anne Keothavongová (V. Brit.) - Sara Erraniová (Tal.) 6:4, 6:4
Maria Korytcevová (Ukr.) - Monique Adamczaková (Austr.) 6:3, 6:3
Flavia Pennettová (7-Tal.) - Tara Iyerová (India) 6:3, 6:1

Výsledky dvojhry v 2. kole:
Jung-Jan Čan (8-Taiwan) - Jarmila Gajdošová (SR) 6:1, 6:2
Tzipora Obzilerová (Izr.) - Casey Dellacquová (Austr.) 4:6, 6:3, 7:5
Maria Kirilenková (4-Rus.) - Jekaterina Ivanovová (Rus.) 6:1, 6:4

Zdielať na