Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Nole zárukou nielen svetového tenisu. Ale aj neopakovateľných výkonov
Zdielať na

Nole zárukou nielen svetového tenisu. Ale aj neopakovateľných výkonov

MELBOURNE / Novak Djokovič je zárukou nielen svetového tenisu, ale aj neopakovateľných výkonov. A potvrdil to aj na charitatívnej akcii pred Australian Open, kde prijal výzvu a zahral si tenis na vozíčku.

Vyzývateľom srbského elegána nebol nikto iný ako austrálsky šampión a dvojnásobný zlatý medailista z paralympiády v Riu Dylan Alcott. Ten najskôr uznal výbornú prácu Novakových nôh no aby bol duel zaujímavejší posadil aktuálnu svetovú dvojku na vozík. Djokovič zo začiatku potreboval miernu asistenciu od domáceho šampióna no ako náhle sa trochu osmelil predviedol divákom aj zopár tanečných variácii. Pri prvej výmene bol však rodák z Belehradu zástancom statického tenisu na čo ho Dylan povzbudzoval:
Môžeš sa aj hýbať!

Rady zlatého medailistu z Ria však veľmi nepomáhali a tak sa Novak začal vyhovárať že vozík nefunguje.
 „Toto je asi najťažší tréning, aký som v živote absolvoval.“ A hneď vzápätí sa už svojsky rozčuľoval kam Dylan umiestňuje loptičky. „Je to možné? Veď on si pinká s mojim vozíkom a nie so mnou.“
Na záver to však už Djokovič nevydržal, vyskočil z vozíka a za burácajúceho potlesku divákov sa poďakoval za neopakovateľný športový zážitok.

Súvisiace články