Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Nole, čo sa deje?! Djokovič zlomil raketu, roztrhal si tričko, hádal sa s rozhodcom!
Zdielať na

Nole, čo sa deje?! Djokovič zlomil raketu, roztrhal si tričko, hádal sa s rozhodcom!

ŠANGHAJ / Čo sa deje? Pýtajú sa vcelku oprávnene priaznivci tenisu a najmä mužskej svetovej jednotky zo Srbska. Novak Djokovič je bezpochyby fantastický tenista a v minulosti v drvivej väčšine prípadov aj bezkonkurenčný šoumen. Neporaziteľný stroj na tituly sa ale v poslednom čase akosi zasekáva. Stalo sa tak aj dnes na turnaji Masters v Šanghaji, kde Nole podľahol v semifinále svetovej 19-tke. Španiel Roberto Bautista-Agut s ním vyhral dvakrát 6:4. A Srb po zápase pripustil, že prechádza fázou istého vyhorenia!

Prehra v semifinále prestížneho turnaja síce nie je žiadna pohroma, no prejavy zúrivosti Novaka Djokoviča svedčia o tom, že určite nie je v pohode. Veď rodák z Belehradu porobil počas súboja so Španielom toľko psích kúskov, koľko hádam ani za celú kariéru... Zlomil raketu, roztrhal si tričko, hádal sa s rozhodcom!

"Určite sú veci, ktoré z emocionálneho a mentálneho hľadiska potrebujem dostať späť. Možno som unavený tým množstvom zápasov, ktoré som odohral za posledných 15 až 20 mesiacov," vravel po zápase rodák z Belehradu a pokračoval: "Skôr či neskôr to muselo prísť. Bolo mi jasné, že nemôžem hrať stále na tej najvyššej úrovni. Neuškodí mi prejsť si niečím takým, dúfam ale, že sa z toho skoro dostanem."

S rozhodcom Calosom Bernardesom sa dostal do roztržky viackrát. Aj po tom, keď mu dal varovanie ako reakciu na to, že si Nole roztrhal od zúrivosti svoje tričko. "Proste nerozumiem jeho rozhodnutiam. Išiel som si vymeniť tričko a on mi dal varovanie. On bol hviezdou dnešnej šou a presne to si želal," komentoval to Novak.

Súvisiace články