Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Stop Kovalíkovi vo štvrťfinále v Chennai. Proti bol Medvedev
Zdielať na

Stop Kovalíkovi vo štvrťfinále v Chennai. Proti bol Medvedev

CHENNAI / Slovenský tenista Jozef Kovalík vo štvrťfinále skončil svoje účinkovanie na turnaji ATP World Tour 250 v indickom Chennai.

Po senzačnom vyradení šiesteho hráča svetového rebríčka Marina Čiliča kvalifikant Kovalík nestačil na Rusa Daniila Medvedeva (99. v rebríčku), ktorému podľahol za 85 minút 1:6, 4:6. Prvý set jasne vyznel pre ruského tenistu, keď Kovalík získal jediný gem za stavu 0:4. V druhom dejstve sa Kovalík pozviechal, keď z 1:2 priebežne otočil na 4:2, ale koncovka mu nevyšla. Dvadsaťročný ruský talent sériou štyroch gemov získal set aj zápas.

Slovenskému tenistovi nevyšiel revanš za prehru 3:6, 3:6, ktorú inkasoval od Medvedeva vlani v auguste v osemfinále "hardového" challengeru v slovinskom Portoroži. Zverenec Borisa Borgulu v rámci programu NTC Kovalík si z Chennai odnáša prémiu 12 970 USD brutto a 57 bodov do systému vrátane zvládnutia kvalifikácie.

Kovalík pred dvoma dňami dosiahol rebríčkovo jasne najcennejší úspech vo svojej doterajšej kariére: ako kvalifikant zdolal za 169 minút 7:6 (5), 5:7, 7:5 v osemfinálovom 2. kole dvojhry jednotku chennaiského turnaja Chorváta Čiliča. Dvadsaťštyriročný Bratislavčan nastúpil prvý raz proti členovi elitnej desiatky renkingu a hneď získal takto hodnotný skalp, čo ho podľa predbežných nezáväzných prepočtov posunulo zo súčasnej 117. pozície na 109. priečku počítačového poradia. O osem miest si tým zlepšil osobný rekord.

Dvojhra - štvrťfinále:
Daniil Medvedev (Rus.) - Jozef Kovalík (SR) 6:1, 6:4

Súvisiace články