Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Šalátová misa pre Argentínu. Víťazstvo oslavovali aj s Maradonom
Zdielať na

Šalátová misa pre Argentínu. Víťazstvo oslavovali aj s Maradonom

ZÁHREB / Tenisoví reprezentanti Argentíny premiérovo v histórii získali Davisov pohár družstiev mužov. V hľadisku sa tešil aj božský Diego Maradona.

V záhrebskom finále svetovej skupiny MS tímov ITF 2016 zvíťazili nad domácimi Chorvátmi 3:2, hoci pred záverečným tretím dňom prehrávali 1:2 a v úvodnej nedeľňajšej dvojhre mal Juan Martín Del Potro manko 0:2 na sety proti Marinovi Čiličovi. Hosťujúca krajina v minulosti nikdy nedosiahla obrat z manka 1:2 v dueli o trofej.

Definitívnym hrdinom hostí sa už za stavu 2:2 stal Federico Delbonis, ktorý na tvrdom povrchu v 15-tisícovej hale Zagreb Arena zdolal veterána Iva Karloviča za 2:09 h presvedčivo 6:3, 6:4, 6:2. Ľavoruký rodák z Azulu Delbonis upravil svoje daviscupové skóre na 5:4. Debutoval až predvlani, vo dvojhre minulý rok. V tejto sezóne v rámci štvrťfinále prekonal Talianov Andreasa Seppiho a Fabia Fogniniho.    

Nádej hostí na ich prvú "šalátovú misu" udržal Del Potro, ktorý v netrpezlivo očakávanom súboji dvoch víťazov newyorských grandslamových US Open a teraz jednotiek tímov zdolal 28-ročného rovesníka Marina Čiliča za 4:53 h tesne 6:7 (4), 2:6, 7:5, 6:4, 6:3. V rozhodujúcom sete pritom mal manko brejku. Nezastavilo ho ani dovedna 34 es súpera, sám ich nastrieľal 16. Nikdy predtým nepreklopil z 0:2 na sety.

Súvisiace články