Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Cibulková cez Beckovú do štvrťfinále v Linzi
Zdielať na

Cibulková cez Beckovú do štvrťfinále v Linzi

LINZ / Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako druhá zvíťazila nad Nemkou Annikou Beckovou za 63 minút poľahky 6:1, 6:3 vo štvrtkovom zápase osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji WTA International Generali Ladies v rakúskom Linzi.

V stredu si ešte o čosi hladšie - 6:1, 6:2 - poradila v 1. kole so švajčiarskou niekdajšou sedmičkou systému Belindou Bencicovou. Držiteľka voľnej karty Cibulková, teraz desiata v hodnotení po nedávnom rekordnom ôsmom mieste, nadviazala v TipsArene proti 22-ročnej Beckovej, 53. v počítačovom poradí, na úspech 3:6, 6:2, 6:1, ktorý dosiahla pred troma rokmi práve na tomto podujatí v 1. kole.

Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka Cibulková bude v piatkovom štvrťfinále približne po 17.30 h hrať s 25-ročnou ruskou päťkou "pavúka" Anastasiou Pavľučenkovovou (21.), s ktorou má seniorskú štatistiku 3:2. V máji uspela v osemfinále na antuke v Madride 2:6, 6:3, 7:5. Rivalita vrátane juniorského obdobia oboch trvá už od roku 2006.

Zverenkyňa fedcupového kapitána SR Mateja Liptáka Cibulková bola v tomto dejisku vo finále ročníka 2011, nestačila v ňom na Češku Petru Kvitovú (4:6, 1:6). V Linzi debutovala už pred ôsmimi rokmi, hrá v ňom šiesty raz.

Finalistka melbournských grandslamových Australian Open 2014 Cibulková sa v záverečnom štádiu sezóny usiluje o prienik nad čiaru výberového šampionátu WTA Finals (23. - 30. októbra v Singapure) pre osem najlepších singlistiek aj deblových párov. V bodovaní Road figuruje na deviatej priečke ako prvá pod čiarou. Okrem Linzu môže zlepšiť svoje postavenie aj budúci týždeň na ešte významnejšom podujatí so štatútom na "harde" pod strechou v Moskve.

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):
Dominika Cibulková (SR-2) - Annika Becková (Nem.) 6:1, 6:3 za 63 minút

Súvisiace články