Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Cibulková cez Bencicovú do osemfinále dvojhry v Linzi
Zdielať na

Cibulková cez Bencicovú do osemfinále dvojhry v Linzi

LINZ / Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako druhá zvíťazila nad Švajčiarkou Belindou Bencicovou za 70 minút až nečakane hladko 6:1, 6:2 v stredajšom stretnutí 1. kola dvojhry na turnaji WTA International Generali Ladies v rakúskom Linzi.

Bol to ich prvý vzájomný duel, obe sa v TipsArene predstavili na základe voľnej karty. Zhodou okolností práve v tento deň vyvstalo, že 19-ročná slovenskými koreňmi disponujúca niekdajšia sedmička singlového renkingu Bencicová (41.) a nedávna osmička hodnotenia Cibulková (10.) budú proti sebe hrať v utorok 15. novembra o 18.00 h v Aegon aréne NTC v Bratislave na 9. ročníku exhibičnej megašou Tennis Champions.

Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka Cibulková bude vo štvrtok v osemfinále čeliť 22-ročnej Nemke Annike Beckovej (53.), ktorú pred troma rokmi práve v Linzi prekonala v 1. kole 3:6, 6:2, 6:1. Zverenkyňa fedcupového kapitána SR Mateja Liptáka Cibulková bola v tomto dejisku vo finále ročníka 2011, nestačila v ňom na Češku Petru Kvitovú (4:6, 1:6). V Linzi debutovala už pred ôsmimi rokmi, hrá v ňom šiesty raz.  

Finalistka melbournských grandslamových Australian Open 2014 Cibulková sa v záverečnom štádiu sezóny usiluje o prienik nad čiaru výberového šampionátu WTA Finals (23. - 30. októbra v Singapure) pre osem najlepších singlistiek aj deblových párov. V bodovaní Road figuruje na deviatej priečke ako prvá pod čiarou. Okrem Linzu môže zlepšiť svoje postavenie aj budúci týždeň na ešte významnejšom podujatí v Moskve.

Dvojhra - 1. kolo:
Dominika Cibulková (SR-2) - Belinda Bencicová (Švaj.) 6:1, 6:2 za 70 minút

Súvisiace články