Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Cibulková klesla na 10. miesto, K. Kučová 76.
Zdielať na

Cibulková klesla na 10. miesto, K. Kučová 76.

ST. PETERSBURG / Dominika Cibulková klesla z ôsmej na desiatu pozíciu v najnovšom vydaní rebríčka pre nasadzovanie Ženskej tenisovej asociácie (WTA).

Najlepšia Slovenka rovnako opustila elitnú osmičku v rebríčku Road to Singapore, kde je deviata a pred týždňom bola ešte siedma. Znamená to, že spadla na prvú nepostupovú priečku v súvislosti s účasťou na koncoročnom "výberovom" šampionáte WTA pre osem najlepších hráčok vo dvojhre v Singapure. V oboch hodnoteniach ju predstihla Johanna Kontová (deviata, resp. ôsma), ktorá sa vďaka finálovej účasti na turnaji v Pekingu stala prvou britskou tenistkou po 32 rokoch v Top 10 singlového renkingu pre nasadzovanie. Dosiaľ poslednou Britkou v prominentnej desiatke singlového počítačového poradia bola v septembri 1984 Jo Durieová.

Na čele singlového poradia je už piaty týždeň Nemka Angelique Kerberová pred Američankou Serenou Williamsovou. Tretia je víťazka z Pekingu Poľka Agnieszka Radwanská, na štvrté miesto z piateho poskočila Rumunka Simona Halepová. Piata je Češka Karolína Plíšková a na šiestu pozíciu zo štvrtej sa zosunula Španielka Garbine Muguruzová-Blancová. Národnou dvojkou SR je naďalej Kristína Kučová na 76. pozícii, Jana Čepelová uzatvára elitnú stovku. Slovenskou štvorkou je Rebecca Šramková na 124. mieste, Karolína Schmiedlová je na 151. stupienku. V druhej stovke sa nachádza aj Magdaléna Rybáriková (153.), bývalá hráčka Top Ten Daniela Hantuchová je na 241. mieste, Viktórii Kužmovej patrí 249. pozícia.

Súvisiace články