Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Kližanova čierna séria sa nezastavila ani v Šanghaji
Zdielať na

Kližanova čierna séria sa nezastavila ani v Šanghaji

ŠANGHAJ / Séria prehier Martina Kližana v úvodných kolách dvojhry na turnajoch ATP pokračuje, v pondelok slovenský tenista neprekonal v čínskom Šanghaji ani Američana Steva Johnsona, podľahol mu vo dvoch setoch za 62 minút 4:6, 3:6.

Naposledy sa na podujatí tejto úrovne tešil v júlovom Umagu. Odvtedy sa postupne v najskoršom možnom termíne lúčil s grandslamovými US Open a turnajmi ATP v Metz a Tokiu.

Dvadsaťsedemročný Petržalčan Kližan, 33. v renkingu, neodplatil o rok mladšiemu Johnsonovi (23.) prehru 3:6, 4:6, ktorú inkasoval vlani v októbri na "harde" v hale v španielskej Valencii. V Šanghaji viedol v úvodnom dejstve 3:1 a 4:2, ale dvoma stratenými podaniami posadil súpera na koňa. V druhom sete prišiel výpadok na servise opäť v nevhodnej chvíli na 3:5, zápas následne odovzdal čistou hrou na príjme. Celkovo premenil jeden z troch brejkbalov, efektívnejší Johnson tri zo štyroch.

Zverenec Martina Hromeca nevyužil šancu vyzvať v 2. kole Brita Andyho Murrayho nasadeného ako druhého. S Murraym v minulosti nehral.

Výsledok pondelňajšieho zápasu 1. kola hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 Rolex v čínskom Šanghaji (9. - 16. októbra, dotácia 7 655 640 USD, tvrdý povrch Decoturf):

Dvojhra - 1. kolo:
Steve Johnson (USA) - Martin Klližan (SR) 6:4, 6:3 za 62 minút

Súvisiace články