Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Kučová sníva ďalej. Najkrajší okamih doterajšej kariéry
Zdielať na

Kučová sníva ďalej. Najkrajší okamih doterajšej kariéry

MONTREAL / Kristína Kučová vo štvrtok v osemfinálovom 3. kole dvojhry na tvrdom povrchu v kanadskom Montreale vyradila favorizovanú domácu tenistku Eugenie Bouchardovú vo večernom predstavení na hlavnom dvorci, premiérovo sa dostala do Top 100 renkingu, utkvie jej to v pamäti.

"Som veľmi šťastná. Zároveň veľmi uťahaná, ale je to výborný pocit. Toto je najlepší okamih v mojej doterajšej kariére. Je to neuveriteľné. Publikum výrazne podporovalo súperku, ale s tým som vopred rátala. Snažila som sa koncentrovať na dianie na kurte. Spočiatku som zle videla loptičku, lebo nemám priveľa skúseností so zápasmi pri umelom osvetlení. Po niekoľkých výmenách som si však začala zvykať a čoskoro to bolo lepšie," povedala K. Kučová na tlačovej konferencii, prepis priniesol ASAP Sports.

"Neviem, či by som označila turnaj za meniaci život či kariéru. Budem si však pamätať tento moment: zdolala som ´Genie´ práve v Montreale a dostala som sa do prvej stovky. Veľa to pre mňa znamená. Drela som na čosi takéto celý život," podotkla 26-ročná Bratislavčanka, ktorá už k 3. augustu 2009 bola na 103. pozícii v singlového renkingu WTA, ale na posun osobného rekordu i jednociferné postavenie v počítačovom poradí čakala bezmála sedem rokov.

"Bola to veľmi dlhá cesta. Triumf v súťaži junioriek na US Open 2007 mi mal dodať sebavedomie pred pokračovaním, ale nestalo sa. Bolo to zvláštne. Po prechode medzi seniorky som bola aj na tom 103. mieste. Následne však prichádzali mnohé zdravotné problémy, musela som si dať aj polročnú pauzu. Bolo zložité dostávať sa nazad a nachádzať rovnováhu medzi tvrdou robotou a primeranou regeneráciou, zostávať zdravá a na okruhu," skonštatovala mladšia zo sestier Kučových. Tridsaťštyriročná Zuzana, kedysi 101. v hodnotení, sa v ostatnom čase pohybovala v zázemí ako trénerka.

"U nás je teraz šesť hodím ráno. Pozerala to spolu s celou rodinou, poskytla mi rady. V tomto období mi pomáha. Momentálne však končí školu, takže sa na to pripravuje. Neskôr sa ku mne znova pripojí," vysvetlila Kika Kučová.

Súvisiace články