Skoro jasno
18°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Kučová vyradila osmičku Suárezovú-Navarrovú, stop Cibulkovej
Zdielať na

Kučová vyradila osmičku Suárezovú-Navarrovú, stop Cibulkovej

MONTREAL / O veľké prekvapenie sa na tenisovom turnaji WTA Premier 5 Coupe Rogers présentée par Banque Nationale v kanadskom Montreale postarala Slovenka Kristína Kučová. Úspešná kvalifikantka vyradila ôsmu nasadenú Carlu Suárezovú-Navarrovú zo Španielska, nad ktorou v stredajšom stretnutí 2. kola zvíťazila za 148 minút 3:6, 6:4, 6:4.

Kučová prehrávala v rozhodujúcom dejstve 1:3, ale otočila na 4:3 a potom v desiatom geme využila pri podaní súperky hneď prvý mečbal. Dvadsaťšesťročná Bratislavčanka, ktorá v Montreale vyhrala vrátane kvalifikácie štvrtý duel za sebou, sa v osemfinálovom 3. kole stretne s víťazkou súboja Dominika Cibulková (SR-11) - Eugenie Bouchardová (Kan.).

Púť slovenskej tenistky Dominiky Cibulkovej súťažou dvojhry na turnaji WTA Premier 5 Coupe Rogers présentée par Banque Nationale v kanadskom Montreale sa skončila v druhom kole. V stredajšom stretnutí podľahla domácej Eugenie Bouchardovej hladko za 74 minút 2:6, 0:6. Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka nasadená na podujatí ako jedenásta narazila na mimoriadne disponovanú a motivovanú súperku, ktorá vo svojom rodisku odvrátila všetkých sedem brejkových hrozieb a od piatej hry úvodného setu nepustila ani jednu. 

Dvojhra - 2. kolo:
Kristína Kučová (SR) - Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-8) 3:6, 6:4, 6:4 za 148 minút
Eugenie Bouchardová (Kan.) - Dominika Cibulková (SR-11) 6:2, 6:0 za 74 minút

Súvisiace články