Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
V Londýne sa po dvanástich rokoch bude hrať aj v prvú nedeľu, pomôže to Lackovi a Djokovičovi?
Zdielať na

V Londýne sa po dvanástich rokoch bude hrať aj v prvú nedeľu, pomôže to Lackovi a Djokovičovi?

LONDÝN / Organizátori tenisového grandslamového Wimbledonu pod vplyvom nepriazne počasia oznámili, že na trávnatých dvorcoch londýnskeho All England Lawn Tennis and Croquet Clubu sa štvrtý raz v histórii bude hrať aj v nedeľu prvého z dvoch týždňov hlavných súťaží.

Podrobnosti zverejnia v sobotu 2. júla o 14.00 h SELČ, predznamenal twitter podujatia. V minulosti sa v nedeľu na konci prvého týždňa hralo v rokoch 1991, 1997 a 2004, inak vždy zostala voľná v súlade s tradíciou.

Djokovič aj Lacko 0:2

Manko 0:2 na sety majú po piatku spoločné srbský líder svetového rebríčka tenistov Novak Djokovič a slovenský kvalifikant Lukáš Lacko v 3. kole grandslamového Wimbledonu na tráve v Londýne. Pre dážď sa bude na "vonkajších" dvorcoch pokračovať až v sobotu, oznámil twitter turnaja. Informácia sa netýka Centre Courtu so zaťahovacou strechou, na ktorom medzi najlepšími 32 hrá Švajčiar Roger Federer s domácim Danielom Evansom.



Djokovič zaostáva 6:7 (6), 1:6 proti Američanovi Samovi Querreymu, s ktorým má "vzájomku" 8:1. Vo svojej kariére zatiaľ zverenec Borisa Beckera a Mariána Vajdu predviedol štyri obraty z 0:2 na sety. Dvadsaťdeväťročný Belehradčan triumfoval v tejto sezóne na rovnako významných melbournských Australian Open a parížskom Roland Garros. Na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka sa pokúša o čistý hetrik, pričom premiérovo sa radoval už v sezóne 2011. "Nole" ťahá na Majors sériu 30 zápasových úspechov, je úradujúcim šampiónom na kompletnej veľkej štvorke a jeho prípadná prehra by bola jednou z najväčších senzácii celého športového roka. O rok mladší Querrey figuruje na 41. pozícii v hodnotení ATP, rivala jediný raz prekonal pred štyrmi rokmi na tvrdom povrchu v hale vo štvrti Bercy vo francúzskej metropole.

Djokovič je napriek výrazne nepriaznivému priebehu stále na stávkovej burze favoritom na postup do osemfinále: má kurz 1,71, Querrey 2,38.

Lacko má skóre 3:6, 3:6 v dueli s chorvátskym hrdinom rovnako významných newyorských US Open 2014 Marinom Čiličom. V minulosti 28-ročný piešťanský rodák len raz preklopil z 0:2 na 3:2.