Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Schmiedlová po turnaji v Riu: Je to zatiaľ môj najväčší úspech
Zdielať na

Schmiedlová po turnaji v Riu: Je to zatiaľ môj najväčší úspech

Zdroj: SITA

RIO DE JANIERO / Slvoenská tenistka Karolína Schmiedlová má za sebou najkrajší tenisový týždeň v kariére. Dvadsaťjedenročnej Košičanke priniesla antuka v brazílskom Rio de Janeiro štyri výhry a prehru až vo finále s finalistkou Roland Garros 20121 Sarou Erraniovou.

"Užila som si tento týždeň v Riu. Bolo to moje prvé finále na okruhu WTA v kariére, som rada, že som si ho mohla zahrať. Blahoželám Sare a ďakujem trénerovi, rodine a všetkým, ktorí mi doma verili a držali palce," povedala v prvej reakcii po finále Karolína Schmiedlová.

Až do semifinále bola mladá Slovenka suverénna. Súperkám v troch zápasoch dovolila uhrať dovedna iba 7 gemov, v 1. a 2. kole po jej excelentnej hre spievali "kanáriky" Belgičanke Alison van Uytvanckovej a Argentínčanke Paule Ormaecheovej.

Zatiaľ najväčší úspech

Prvý set odovzdala až v semifinále turnajovej dvojke z Rumunska Irine Camelii Begovej. "Neviem, či som v kariére zažila krajší úspech. Prvé finále na okruhu WTA je zrejme najväčší,“ podotkla staršia zo sestier Schmiedlových po prehre vo finále /6:7 (2), 1:6.

"Byť vo finále a vyhrať vo finále je veľký rozdiel. Verím, že toto nebolo moje posledné. Erraniová sa vo veľkom teple dobre hýbala a všetko vybehala. Možno som si mala viac pomáhať volejom. V druhom sete som už urobila viac chýb a mala som dobrý pohyb," dodala mladá Košičanka. 

Karolína Schmiedlová s Sarou Erraniou po finále turnaja WTA v brazílskom Rido de Janeiro:

SITA

Štyri Slovensky v stovke

Schmiedlová vďaka skvelej hre a výsledkom v dejisku budúcoročných olympijských hier postúpila v rebríčku WTA vo dvojhre zo 75. na 59. miesto. Znamená to, že slovenský ženský tenis momentálne má v najlepšej šesťdesiatke na svete štyri hráčky - Dominiku Cibulkovú (18.), Danielu Hantuchovú (45.), Magdalénu Rybárikovú (50.) a práve Schmiedlovú (59.).

Schmiedlová je treťou najmladšou hráčkou medzi prvými šesťdesiatimi po Švajčiarke so slovenskými koreňmi Belinde Bencicovej (nar. 1997 / 36. v rebríčku) a Američanke Madison Keysovej (nar. 1995 / 19.).

Slovenská hráčka po dosiahnutí finále v Riu bude mať minimum času na prepravu, oddych, aklimatizáciu aj prechod na iný povrch. V mexickom letovisku sa bude hrať na tvrdom povrchu, nie antuke. "Bude to veľmi náročné prejsť zo dňa na deň z antuky na 'hard', ale taký je program a väčšina hráčok to hrá takto. Musím sa prispôsobiť,“ dodala Karolína Schmiedlová.

Súvisiace články

Najčítanejšie