Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Popletený Rafa bavil rozhodcu aj publikum. Dal si naopak šortky!
Zdielať na

Popletený Rafa bavil rozhodcu aj publikum. Dal si naopak šortky!

RIO DE JANEIRO / Španielsky tenista Rafael Nadal poriadne pobavil umpireového rozhodcu i divákov na antukovom turnaji v Riu de Janeiro. Stalo sa tak ešte počas jeho štvrťfinálového zápasu proti Pablovi Cuevasovi z Uruguaja.

Keďže všetky tri predošlé štvrťfinále sa hrali na tri sety, dostali sa Nadal a Cuevas na kurt v Riu dosť neskoro a aj oni rozohrali svoj duel na tri dejstvá. Pred posledným setom, v ktorom Rafa nadelil súperovi kanára, už boli v Riu takmer tri hodiny v noci, a tak asi niet divu, čo sa to Nadalovi podarilo...

Nebolo to príliš pohodlné...

V šatni sa bol prezliecť, no na dvorec sa vrátil oblečený takpovediac neštandardne... Zistil, že mu akosi nesedia šortky. A bodaj by aj sedeli, keď si ich obliekol naopak! Keď to oznámil rozhodcovi, ten sa od smiechu chytal za brucho. Nadal napokon so šortkami naopak odpodával úspešne prvý gem a potom sa opásaný uterákom prezliekol. Jeho omyl mu ale priniesol šťastie, súpera rozniesol v poslednom sete 6:0...

Prehra v antukovom semifinále po 12 rokoch!

Možno mal podobný recept vyskúšať aj v semifinále proti Talianovi Fogninimu. S ním totiž prehral 6:1, 2:6 a 5:7, čo znamená, že po dvanástich rokoch prehral semifinále antukového turnaja. Obhajca triumfu v Riu naposledy v semifinále niektorého z turnajov na antuke prehral v júli 2003 v chorvátskom Umagu, keď ešte ako 17-ročný nestačil na krajana Carlosa Moyu. Odvtedy vyhral Nadal v tejto fáze podujatí 52 duelov v rade. Na Nadalovi sa prejavila v druhej polovici súboja únava z piatkového štvrťfinále, ktoré skončil až ráno o 3:18. Španiel sa na kurte od druhého setu trápil a nebol vo svojej koži.

"Odohral som dobrý prvý set, ale v ďalších som naň nenadviazal. Striedal som v zápase dobré a slabé momenty. Rovnako aj fyzicky to nebolo úplne ono. Prečo? Netuším. Od druhého setu som kondične odchádzal, bol som viac unavený ako zvyčajne," uviedol Nadal, ktorý na antuke prehral v kariére len 25. duel. Jeho bilancia na červenom povrchu je 321-25, od roku 2005 dokonca 294-15.

Rafael_Nadal_šortky

SITA