Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Tenistky v apríli doma proti Švédkam
Zdielať na

Tenistky v apríli doma proti Švédkam

Zdroj: sita, Fed Cupový tím Slovenska

LONDÝN / Švédske tenistky budú 18. - 19. apríla súperkami Sloveniek v play-off o II. svetovú skupinu Pohára federácie 2016 reprezentačných družstiev žien.

Rozhodol o tom utorňajší žreb v Londýne. Tím SR bude mať výhodu domáceho prostredia. Určil mu ju dodatočný žreb, keďže to bude prvý vzájomný súboj a nedalo sa uplatniť pravidlo o reciprocite.

Družstvo SR kleslo do prelínačky víkendovou prehrou 1:4 s Holanďankami na antuke v hale Omnisport v Apeldoorne v 1. kole II. svetovej skupiny. O záchranu v druhej osmičke v hierarchii tejto súťaže bude hrať premiérovo od roku 2008. Ak Slovenky neuspejú, ocitnú sa v I. skupine euroafrickej zóny prvý raz od ročníka 2006.

"Je to veľmi prijateľný výsledok žrebu. Švédky majú len jednu tenistku v Top 100 svetového rebríčka. Johanna Larssonová figuruje na 71. mieste a už dosiahla niekoľko dobrých výsledkov, ale ďalšie hráčky sú až v tretej stovke renkingu. V tomto zápase budeme veľkým favoritom. Verím, že využijeme domáce prostredie, ktoré je v tejto súťaži veľkou výhodou. Teším sa, že nám ho dodatočný žreb stanovil. Konečne sme mali trošku šťastia. Dúfam, že tentoraz nastúpime v kompletnom zložení," povedal pre agentúru SITA generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška.