Jasno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Grandslamová šampiónka! Mihalíková získala titul vo dvojhre junioriek
Zdielať na

Grandslamová šampiónka! Mihalíková získala titul vo dvojhre junioriek

MELBOURNE / Slovenská tenistka Tereza Mihalíková získala titul vo dvojhre junioriek na úvodnom grandslamovom podujatí sezóny Australian Open na tvrdom povrchu v Melbourne.

V sobotňajšom finále zvíťazila nad Britkou Katie Swanovou nasadenou ako štrnástou za 89 minút 6:1, 6:4. V prvom sete prišla o gem až za stavu 5:0, v druhom predviedla obrat z 0:3.

"Tereza sa na finále dokonale pripravila. V prvom sete zahrala bezchybne. Po tom, čo so Swanovou v druhom dejstve prehrávala 0:3, urobila perfektný obrat na 5:3 a už zápas bez zaváhania doservovala," cituje oficiálna stránka Slovenského tenisového zväzu (STZ) slová Mihalíkovej trénera Jána Studeniča.

Šestnásťročná rodáčka z Topoľčian sa postarala o šiestu mládežnícku trofej na veľkej štvorke pre SR v ére samostatnosti, tretiu v singli po Martinovi Kližanovi (Roland Garros 2006) a Kristíne Kučovej (US Open 2007). Už v roku 1991 sa v New Yorku radovala Karina Habšudová. Na južnej pologuli triumfovali vo štvorhre v roku 2010 Jana Čepelová so Chantal Škamlovou a v sezóne 2011 Filip Horanský po boku Čecha Jiřího Veselého. Už na ročníku 1991 sa na AO presadila Habšudová s Nemkou Barbarou Rittnerovou. V období po zániku federácie uspela aj Henrieta Nagyová so Švajčiarkou Martinou Hingisovou na RG 1994.

Dvojhra junioriek - finále:

Tereza Mihalíková (SR) - Katie Swanová (V. Brit.-14) 6:1, 6:4 za 89 minút

Súvisiace články