Skoro jasno
18°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Djokovič cez obhajcu titulu Wawrinku do finále s Murraym
Zdielať na

Djokovič cez obhajcu titulu Wawrinku do finále s Murraym

MELBOURNE / Srbský tenista Novak Djokovič si piaty raz v kariére zahrá o trofej na grandslamových Australian Open na tvrdom povrchu v Melbourne, vo všetkých svojich doterajších finále uspel.

Líder svetového rebríčka zvíťazil v piatkovom semifinále dvojhry nad švajčiarskym obhajcom titulu Stanom Wawrinku nasadeným ako štvrtým v dueli obojstranných vzopätí aj útlmov za 210 minút 7:6 (1), 3:6, 6:4, 4:6, 6:0. Djokovič predviedol celkovo predsa len vyváženejší, disciplinovanejší a účinnejší výkon. Deviatykrát v rade prekonal niektorého z členov Top

Zápas bol síce napínavý a priniesol záblesky geniality, ale chýbala mu súvislejšia nadštandardná kvalita. Nesúrodosť vyplynula to z toho, ako veľmi sa rivali poznajú a rešpektujú. V mnohých fázach sa nechali zviazať taktickými manévrami namiesto atraktívnej živelnosti. Často robili chyby, keď chceli zbytočne priveľa. Pod dianie sa podpísalo vedomie dôležitosti v kombinácii s tým, aké "epiky" už táto dvojica absolvovala.

Djokovič teraz má v päťsetových drámach skóre 23:8, Wawrinka negatívnejších 21:17. Srb naposledy prehral v stretnutí takéhoto typu práve so Švajčiarom minulý rok v Melbourne Parku. "Bola to úžasná bitka, jeden druhého sme dostali k limitom. Sám som si veľmi skomplikoval život. Prvá hra piateho setu bola kľúčová. Gratulujem Stanovi k výkonu, je to skvelý bojovník," povedal Djokovič v interview s Jimom Courierom ešte na kurte.

Súvisiace články