Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Cibulková vyliala na seba vedrá s ľadom, chce to aj od Kisku
Zdielať na

Cibulková vyliala na seba vedrá s ľadom, chce to aj od Kisku

NEW HAVEN / Už aj slovenská tenistka Dominika Cibulková sa pridala k športovým celebritám, ktoré podstúpili ľadovú výzvu - Ive Bucket Challenge. A vyzvala slovenského prezidenta Andreja Kisku.

"Poďme na to! Tu je moje splnenie výzvy Ice Bucket Challenge," uviedla na sociálnej sieti facebook.

"A nominujem nášho prezidenta Andreja Kisku, moju najlepšiu kamarátku Bronislavu Borovičkovú a Dominika Hrbatého," nominovala  Cibulková.

"Máte 24 hodín, užite si to," nezabudla dodať a video zverejnila na YouTube. 

facebook/youtube.com - Domi Cibulkova

Pomoc pacientom

Princíp Ice Bucket Challenge je jednoduchý. Niekto z priateľov vyzve osobu, aby si vyliala studenú vodu na hlavu alebo venovala 100 dolárov na charitatívne projekty organizácie na podporu liečby ALS.

Ice Bucket Challenge na ministerstve financií:

Podľa jej prezidentky Barbary Newhousovej sa na účtoch objavilo počas prvého augustového týždňa 168-tisíc dolárov, čo je poriadny skok oproti 14-tisícom z porovnateľného obdobia pred rokom.

Ice Bucket Challenge podstúpili aj basketbalista LeBron James

Bejzbalistovi diagnostikovali ochorenie

Všetky známe osobnosti si ľadovú vodu vylievajú na hlavu, aby upozornili a predovšetkým pomohli pacientom s amyotrofickou laterálnou sklerózou. V roku 2012 diagnostikovali ochorenie nervového systému Petrovi Fratesovi.

Na Bissonnetta z Phoenixu sypali ľad z helikoptéry:

Ako prví sa do akcie zapojili hráči bejzbalovej MLB a postupne sa začali pridávať hokejisti z NHL i ďalší športovci. Videá studenou vodou obliatych ľudí sa objavujú na sociálnych sieťach, vďaka ktorým aktivita rýchlo získala popularitu. Organizujú sa už aj hromadné obliatia, neďaleko Bostonu sa takto stretlo okolo dvesto ľudí.

Súvisiace články