Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Ice Bucket Challenge: už aj Cristiano Ronaldo a Neymar! Ten vyzval Zúňigu!
Zdielať na

Ice Bucket Challenge: už aj Cristiano Ronaldo a Neymar! Ten vyzval Zúňigu!

MADRID / Ice Bucket Challenge - oblievanie sa ľadovou vodou s cieľom podporiť pacientov s amyotrofickou laterálnou sklerózou. V radoch športovcov ju odštartovali bejzbalisti, potom sa pridali hviezdy z NHL (aj naši Chára, Gáborík, Marián Hossa) a teraz už neváhajú ani najjagavejšie stars svetového futbalu.

Nechýbajú medzi nimi ani úradujúci najlepší futbalista sveta Cristiano Ronaldo, či brazílsky klenot Neymar. Útočníka Realu Madrid vyzval na Ice Bucket Challenge jeho bývalý spoluhráč z Manchestru United Darren Fletcher.

Cristiano v pohode - s palcami nahor

Ronaldo sa na tréningu "bieleho baletu" najprv vyzliekol do trenírok, potom na tento akt vyzval speváčky Beyoncé, Jennifer Lopez a hip-hopového umelca Lila Wayna, a následne dvaja jeho spoluhráči na neho vyliali ľadovú vodu z dvoch obrovských vedier. V pôvodnom formáte TU. Neymar sa oblial sám - pozrite sa TU - a neskôr vyzval Kolumbijčana Juana Camilla Zúňigu, ktorý mu na nedávnych MS v Brazílii spôsobil zlomeninu bedrového stavca, bývalého spoluhráča Robinha a člena skupiny One Direction Nialla Horana.

Neymar a Zúňiga nebudú ľadovými medveďmi...

Zúňiga sa k prijatiu Neymarovej výzvu najprv príliš nemal, no v pondelok sa objavilo video, kde na neho spoluhráči z Neapola lejú litre ľadovej vody. To uvidíte TU. Kolumbijský reprezentant potom vyzval kolegov z národného tímu Jamesa Rodrígueza, Pabla Armera a Juana Cuadrada.

Prívrženci tejto výzvy ju absolvujú s cieľom pomôcť pacientom s amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALS) a upozorniť na problematiku. Akciu odštartoval Peter Frates s manželkou Juliou. Bývalému bejzbalistovi diagnostikovali ochorenie nervového systému v roku 2012. Ako prví sa do akcie zapojili hráči bejzbalovej MLB a postupne sa začali pridávať hokejisti z NHL i ďalší svetoví športovci.

Cristiano Ronaldo_Ice Bucket Challenge

twitter.com

Súvisiace články