Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Favoriti Wimbledonu: Veľká štvorka a Serena so Šarapovovou
Zdielať na

Favoriti Wimbledonu: Veľká štvorka a Serena so Šarapovovou

Zdroj: SITA

LONDÝN / Želiezkami v ohni vo Wimbledone sú Djokovič, Nadal, Murray a Federer, členovia spoločenstva Veľkej štvorky, ktoré despoticky panuje svetovému tenisu niekoľko rokov, píše britský The Guardian.

Srb, Španiel, Škót a Švajčiar sú v All England Club opäť nasadení ako jednotka, dvojka, trojka a štvorka. V semifinále by sa podľa predpokladov mali stretnúť s obhajcom titulu Murray a Federer s Nadalom. Cesta k stretu titanov je ešte dlhá s množstvom úskalí, píše The Guardian.

SITA

Čech Tomáš Berdych by rád prekazil Djokovičovu víťaznú šnúru, ak by sa rovnako ako minulý rok stretli vo štvrťfinále. Podobných dravcov, ktorí číhajú na svoju šancu sa ukázať, je viac. Lotyš Gulbis, Bulhar Dimitrov alebo Kanaďan Raonic by na trávnatých kurtoch vo Wimbledone radi potrápili favoritov.

Otáznik nad Nadalom

Naopak málo sa verí Wawrinkovi, ktorého po triumfe v Melbourne trápia psychické problémy a tento týždeň ho navyše skolila choroba. Ani siedmy nasadený Ferrer sa neradí ku kandidátom na víťazstvo. Viac mu vyhovuje betón a antuka.

Z Veľkej štvorky sa asi najviac pochybuje o Nadalovi, ktorý býva vo Wimbledone zraniteľný predovšetkým v úvodných kolách. Aj napriek tomu sa očakáva, že turnaju budú dominovať starí známi z Big Four.

Jediná sokyňa

Medzi ženami je situácia menej priehľadná. Naďalej platí, že dobre naladená Serena Williams nemá na WTA Tour súperku.

SITA

Vlani vypadla v osemfinále rovnako ako tento rok na Australian Open. Na Roland Garros svoju púť ukončila už v druhom kole. Jej sokyňou má byť čerstvá majsterka z Paríža Ruska Maria Šarapovová.

Súvisiace články