Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Wimbledonský žreb Slovákom nežičil
Zdielať na

Wimbledonský žreb Slovákom nežičil

Zdroj: SITA

LONDÝN / To snáď nie je ani pravda! Slovákov čakajú v 1. kole tretieho grandslamového turnaja súperi ťažkého kalibru.

Kližan v 1. kole s Nadalom, Lacka čaká Robredo 

Líder svetového rebríčka Rafael Nadal zo Španielska bude súperom slovenského tenistu Martina Kližana v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (23. júna - 6. júla, celková dotácia 25 miliónov libier, tráva). Rozhodol o tom piatkový žreb. Španielska výzva čaká aj na Lukáša Lacka, ktorý si zmeria sily so skúseným 32-ročným Tommym Robredom nasadeným ako dvadsiatym tretím.

Šampión z medzinárodných otvorených majstrovstiev Anglicka 2008 a 2010 Nadal, čerstvo držiteľ už 9 titulov z rovnako významného parížskeho antukového Roland Garros a napriek tomu teraz nasadený "len" ako druhý, prekonal takisto ľavou rukou hrajúceho Kližana vlani v 2. kole RG vo francúzskej metropole 4:6, 6:3, 6:3, 6:3.

Nadal vo svojom jedinom oficiálnom zápase od triumfu v Paríži prehral na tráve v nemeckom Halle s domácim Dustinom Brownom. Na piatok má naplánovaný "zahrievací" duel zhodou okolností práve s Robredom na exhibičnom podujatí BNP Paribas Tennis Classic na tráve v londýnskom Hurlingham Clube.

Dvojhra mužov - 1. kolo - výsledok žrebu súperov Slovákov:
Martin Kližan (SR) - Rafael Nadal (Šp.-2)
Lukáš Lacko (SR) - Tommy Robredo (Šp.-23)

Cibulková s Wozniakovou, Hantuchová proti Bouchardovej

Slovenské tenistky sa zďaleka nedočkali zhovievavosti šťasteny pri piatkovom žrebe 1. kola hlavnej súťaže dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (23. júna - 6. júla, celková dotácia 25 miliónov libier, tráva).

Dominiku Cibulkovú nasadenú ako desiatu vyzve ostrieľaná Kanaďanka Aleksandra Wozniaková, ktorá v minulosti figurovala aj na 21. priečke v renkingu WTA. Bratislavčanka vedie v štatistike zo vzájomných duelov 2:0, ale táto dvojica proti sebe nehrala už viac ako štyri roky a na zelenom podklade ešte vôbec nie.

Papierovo ešte náročnejšej prekážke takisto z krajiny javorového listu bude čeliť Daniela Hantuchová, ktorý si zmeria sily s dvojnásobnou semifinalistkou z veľkej štvorky v tejto sezóne Eugenie Bouchardovou nasadenou ako trinástou.

Sprievodnou pikantériou je fakt, že Cibulková aj Hantuchová v apríli chýbali v Québec City vo fedcupovej baráži Sloveniek proti Kanaďankám o elitnú skupinu ročníka 2015, zatiaľ čo Bouchardová aj Wozniaková hrali a prispeli k úspechu domácich. Teraz nastáva dodatočná individuálna kapitola tenisovej konfrontácie týchto krajín.

Magdaléna Rybáriková, tento týždeň semifinalistka v holandskom Hertogenboschi, vstúpi do medzinárodných otvorených majstrovstiev Anglicka 2014 proti ešte len 17-ročnej Švajčiarke so slovenskými koreňmi Belinde Bencicovej, nedávnej jednotke juniorského svetového rebríčka ITF, ktorá vlani v All England Lawn Tenis and Croquet Clube v britskej metropole získala titul medzi dievčatami.

Karolínu Schmiedlovú čaká francúzska dvadsaťpäťka "pavúka" Alizé Cornetová, ktorá v minulosti klopala na Top 10 a bude chcieť odplatiť Košičanke vlaňajší debakel z antuky v poľských Katoviciach.

Jana Čepelová preverí taliansku niekdajšiu členku prominentnej desiatky vo dvojhre a dokonca bývalú líderku renkingu vo štvorhre Flaviu Pennettovú nasadenú ako dvanástu. Dvojhra žien - 1. kolo - výsledok žrebu súperiek Sloveniek: Dominika Cibulková (SR-10) - Aleksandra Wozniaková (Kan.) Daniela Hantuchová (SR) - Eugenie Bouchardová (Kan.-13) Magdaléna Rybáriková (SR) - Belinda Bencicová (Švaj.) Karolína Schmiedlová (SR) - Alizé Cornetová (Fr.-25) Jana Čepelová (SR) - Flavia Pennettová (Tal.-12)