Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Svet spoznáva Slovenku! Čepelová zdolala svetovú jednotku S.Williamsovú
Zdielať na

Svet spoznáva Slovenku! Čepelová zdolala svetovú jednotku S.Williamsovú

CHARLESTON / To bol tanec! Slovenka Čepelová sa v ňom vynímala a kráľovnú tenisu poslala na liečenie.

Slovenská tenistka Jana Čepelová sa postarala o senzáciu v hlavnej súťaži dvojhry na turnaji WTA Premier Family Circle Cup v americkom Charlestone v Južnej Karolíne (dotácia 710 000 USD, zelená antuka vonku). Dvadsaťročná Košičanka v utorňajšom súboji 2. kola vyradila jednotku rebríčka aj pavúka Serenu Williamsovú z USA, ktorú za 85 minút zdolala dvakrát 6:4. "Neskutočný pocit. Ďakujem všetkým za podporu," boli prvé slová nečakanej víťazky na jej oficiálnom facebookovom konte.

Nebol to jej deň?

"Je evidentné, že veci na kurte nefungovali tak, ako mali. Stála proti mne skvelá súperka, ktorá odvrátila mnoho loptičiek. Pred zápasom som o nej skutočne nič netušila. Hrala proti mne veľmi dobre. Nebol to môj deň, nebolo mi súdené vyhrať," uviedla na webe turnaja Serena Williamsová, ktorá mala v prvom kole voľný žreb.

Išlo o prvý vzájomný zápas 78. hráčky rebríčka WTA Čepelovej a o 12 rokov staršej šestnásťnásobnej grandslamovej šampiónky. "Patrí jej poklona, odviedla skvelú prácu. Snažila sa zo všetkých síl a pravdepodobne hrala najlepšie, ako vie," dodala Serena na adresu zverenky Martina Zathureckého a k vlastnému najbližšiemu programu poznamenala: "Plánujem ísť na dovolenku, potrebujem si vziať nejaký čas voľno. Musím sa zhlboka nadýchnuť a dať dohromady. Myslím si, že práve to by mi malo pomôcť vo zvyšku antukovej časti sezóny."

Čepelová nastúpi vo štvrtok v osemfinálovom 3. kole proti úspešnejšej z dvojice Petra Cetkovská (ČR) - Jelena Vesninová (Rus.). Slovenka už má istotu 55 bodov do príslušného rebríčka a šeku na 8400 dolárov.

Výsledok utorňajšieho stretnutia 2. kola dvojhry na tenisovom turnaji WTA Premier Family Circle Cup v americkom Charlestone v Južnej Karolíne (dotácia 710 000 USD, zelená antuka vonku):

Dvojhra - 2. kolo:

Jana Čepelová (SR) - Serena Williamsová (USA-1) 6:4, 6:4 za 85 minút