Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Cibuľa zdražela, všetci ju žerú
Zdielať na

Cibuľa zdražela, všetci ju žerú

BRATISLAVA / Ohlasy zahraničných médií na víťazstvo slovenskej tenistky Dominiky Cibulkovej 6:1, 6:2 nad Poľkou Agnieszkou Radwanskou v semifinále dvojhry žien na grandslamových Australian Open v Melbourne:


Sports Illustrated (USA): "Radwanská bola unavená a Cibulková to využila. Slovenka postúpila do svojho prvého grandslamového finále. Cibulkovej údery výrazne presahujú jej váhovú kategóriu. Počas celej svojej kariéry sa bije s nevyrovnanosťou výkonov a mentálnou pripravenosťou, v ostatných dvoch týždňoch v Melbourne tento boj vyhráva."

BBC (V. Brit.):
"Cibulková tento rok na Australian Open rada šokuje. V osemfinále si to odniesla Maria Šarapovová a v semifinále Agnieszka Radwanská. Slovenská hráčka si zahrá v prvom veľkom finále a vzhľadom na jej suverénne doterajšie výsledky nie je bez šancí ani proti Na Li."

Gazeta.pl (Poľ.): "Desivý zápas Radwanskej! Bezradná Poľka získala proti Cibulkovej iba tri gemy a vo finále si nezahrá. Po kapitálnom úlovku v zápase proti Azarenkovej sa zdalo, že Agnieszku už nič nezastaví na ceste za jej prvým grandslamovým titulom v kariére. Zopakovať taký výkon dva dni po sebe bolo však nad jej sily."

Sportowe Fakty (Poľ.): "Finále na Australian Open bez Radwanskej! Poľka sa rozbila v semifinále o Cibulkovú. Tá si zahrá vo finále na grandslamovom turnaji ako prvá Slovenka v histórii."

iDnes.cz (ČR): "Cibulková zmietla Radwanskú a vo finále vyzve Na Li! Slovenka dokonale využila svoju formu a Poľke nadelila zdrvujúcu prehru 1:6, 2:6. Pritom pred týmto semifinále mala proti nej zápasovú bilanciu 1:5."

Orf.at (Rak.): "Slovenské prekvapenie Cibulková si zahrá prvý raz v grandslamovom finále. Proti nej sa postaví skúsená Číňanka Na Li, ktorá sa v Melbourne predstaví tretí raz v rozhodujúcom zápase o titul."

Noviny.sk: Cibuľa zdražela, všetci ju žerú... :)

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články