Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Za hodinu bez práce. Slovensko jasá, Cibulková drvila!
Zdielať na

Za hodinu bez práce. Slovensko jasá, Cibulková drvila!

MELBOURNE / BRATISLAVA 22. januára (SITA) - Ohlasy zahraničných médií na víťazstvo slovenskej tenistky Dominiky Cibulkovej 6:3, 6:0 nad Rumunkou Simonou Halepovou v stredajšom zápase štvrťfinále dvojhry žien na grandslamových Australian Open v Melbourne.

WTA.com (USA): "Cibulková získala osem gemov v rade, preletela do svojho druhého grandslamového semifinále."
Sports Illustrated (USA): "Halepová dnes sklamala. Akoby ani nebola na dvorci, urobila 25 nevynútených chýb a dala len 9 ´winnerov´, hrala príliš pasívne."
Associated Press (USA): "Cibulková vyškolila Halepovú, Rumunka v druhom sete pod ťarchou nemilosrdných útokov nazbierala len 10 fiftínov."
AustralianOpen.com (Aus.): "Cibulková sa prehnala cez Halepovú. Vo veku 24 rokov je stále primladá na to, aby sa dala označiť za pravú veteránku na okruhu, ale jej väčšie skúsenosti sa prejavili."
AAP (Aus.): "Cibulková s prevahou napochodovala do svojho druhého grandslamového semifinále. Proti Halepovej ani chvíľu nemala problémy. Oveľa lepšie zvládla veľkú udalosť."
FRT (Rum.): "Simona Halepová vo svojom premiérovom veľkom štvrťfinále podľahla Dominike Cibulkovej 3:6, 0:6."
ProSport.ru (Rum.): "Niekto mal Halepovej povedať, že treba viac útočiť. Slovenské eso ľahko postúpilo, pre Rumunku je už štvrťfinále chvályhodným krokom vpred."
Gazeta (Poľ.): "Cibulková je len dvadsiatka tohto turnaja, ale vo štvrťfinále jej stačila hodina na odprevadenie Halepovej. Slovenka, ktorá je známa dobrým pohybom po kurte, dosiaľ hrala s Radwanskou šesťkrát a uspela len raz."
Sportowe Fakty (Poľ.): "Hodinová prechádzka Cibulkovej, Slovenka rozbila Halepovú."
L´Equipe (Fr.): "Cibulková naplno ťažila z toho, že Halepová neuniesla ťarchu okamihu. Energická Slovenka využila svoje skúsenosti, opäť zahrala ako v tranze. Zachovávala si pritom rozvahu, forhendom diktovala tempo a všetkých presvedčila o tom, ako je skvelou hráčkou."
iDnes.cz (ČR): "Slovensko jasá, Cibulková drvila. S Radwanskou má nepriaznivú bilanciu 1:5. Vlani vo finále v Sydney dokonca prehrala s Poľkou zahanbujúco dvakrát 0:6, ale o šesť mesiacov neskôr vo finále v Stanforde ju zdolala."
LiveTennis.it (Tal.): "Cibulkovej púť zatiaľ bola fantastická. V troch setoch prekonala Šarapovovú, v ďalších štyroch zápasoch dovedna stratila len 12 hier vrátane siedmich proti grandslamovej šampiónke Schiavoneovej."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články